Luja-Lukko vahvana kauden alussa

Pälkäneen Luja-Lukko on aloittanut kautensa vahvasti lentopallon kakkossarjassa. Joukkue kellisti ensimmäisessä kotiottelussaan Loimaan Jankon erin 3–0 (25–19, 27–25, 25–15) viime perjantaina. Näin pälkäneläiset jatkavat kahden ottelun jälkeen sarjaa edelleen tappioitta.

Valmennusjohtoa lämmitti tapa, jolla voitto otettiin. Toisessa erässä pälkäneläiset nousivat vaikeasta asemasta 17–21-tilanteessa erävoittoon asti – samalla se oli ottelun kulminaatiopiste, josta vierailijat eivät enää toipuneet. Kotijoukkue lasketteli jatkopalloille venyneen toisen erän jälkeen kolmannessa erässä selvään voittoon, mikä sai vierasjoukkueen valmentajan hiiltymään varoituksen arvoisesti.

Vielä viime kaudella Luja-Lukko vain harvoin kykeni korjaamaan kurssiaan ajauduttuaan tilanteeseen, jossa vastustaja tuntui pääsevän niskan päälle. Valmentaja Petteri Miettinen uskoo viime kaudesta oppimisen lisäksi harjoittelun kantavan nyt hedelmää.

– Meillä on oma pelikirja, jossa on määritelty, millaista torjunta-, syöttö- ja hyökkäyspeliä pyrimme milloinkin pelaamaan. Lisäksi meillä on ratkaisuvoimaa vaihtopenkillä, Miettinen viittasi Jani Sokkaan.

Nuori Sokka hyppäsi kentälle toisen erän kiperimmässä paikassa ja nosti syötöillään Luja-Lukon takaisin erävoittokamppailuun. Vielä näkyvämmässä roolissa oli kovakuntoinen Joni Sokka, joka pelasi läpi ottelun erittäin fiksusti ja varmasti.

Parannettavaakin pälkäneläisille toki jäi. Torjuntapelaaminen ja puolustuksen jälkeiset jatkopallot vaativat vielä hiomista.

Luja-Lukko jatkaa pelejään Orivedellä, jossa odottaa kovimmaksi vastukseksi ennakoitu OrPo. Luvassa onkin kova tasonmittaustesti puolin ja toisin. Kotikentälleen pälkäneläisjoukkue palaa pelaamaan 21. lokakuuta.

Jani Sokalla oli hymy herkässä. Ratkaisuhetkillä kentälle otettu nuorukainen nosti Luja-Lukon erävoittoon, joka lopulta niksautti vastustajan selkärangan.

Jani Sokalla oli hymy herkässä. Ratkaisuhetkillä kentälle otettu nuorukainen nosti Luja-Lukon erävoittoon, joka lopulta niksautti vastustajan selkärangan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?