Nyökkäys hotellille ja uimahallilaajennukselle

Uimahallin laajennus, hotelli ja parkkitalo – kaavoituslautakunta näytti Kangasalla vihreää valoa isolle asemakaavalle, joka päivittäisi linja-autoaseman ja uimahallin väliselle alueelle uuden asuin- ja liikekorttelin. Keskusta-aluetta mullistava kaava ollaan mitoittamassa noin 200 asukkaalle ja 80 hotellihuoneelle. Lisäksi noin 1500 kerrosneliömetriä liiketilaa sijoitettaisiin neljä- tai viisikerroksisten rakennusten alempiin kerroksiin kävelyalueelle, joka muodostuisi kirjastolta uimahallille.

Uimahallia voitaisiin kaavamuutoksen myötä laajentaa uudella allasosastolla Tampereentien suuntaan. Hallin itäpuolelle luonnosteltu hotelli olisi liki kymmenkerroksinen, mutta noin puolet kerroksista otettaisiin asuinkäyttöön. Lahdentien varteen rakentuva torni toisi kipeästi kaivattua majoituskapasiteettia ja olisi samalla kunnan toivoma keskusta-alueen maamerkki.

Pysäköintitalon rakentaminen nähdään rahallisesti ja maankäytön kannalta kätevimpänä ratkaisuna, joka helpottaisi myös torin ja linja-autoaseman ympäristön pysäköintipaikkapulaa. Alustavissa suunnitelmissa parkkitalo on enintään kolmekerroksinen.

Kaava-alueeseen kuuluu myös tori, jonka arvioidaan kokevan muutoksia jo linja-autoaseman purun ja uudelleenrakentumisen myötä.

Lautakunta päätti viimeisimmässä kokouksessaan asettaa uuden kaavan valmisteluaineiston nähtäville ja lähettää sen lausuntokierrokselle.

Aiemmin keskusta-aluetta yritettiin viedä kaavoituksessa eteenpäin isona kokonaisuutena, mutta hanke pilkottiin lopulta pienempiin osiin – linja-autoaseman korttelin kaavamuutos hyväksyttiin viime keväänä.

 

Vuokra-asuntoja erityisryhmille

Lisäksi alueelle ollaan sorvaamassa vuokrataloa, jossa vanhukset, kehitys- ja liikuntavammaiset voisivat asua tuettuina omissa asunnoissaan. Kaikkiaan erityisasuntoja tulisi nelisenkymmentä, ja hotellin lisäksi samassa kiinteistössä toimisivat myös yksityinen lääkärikeskus, asukkaille tarkoitettu bistrokahvila, jakelukeittiö ja mahdollisesti fysioterapeutti.

Hankkeesta on jättänyt kunnalle Ara-lausuntoa varten korkotukilaina- ja investointiavustushakemuksen Johanneksen Hoivakodit, ja kaavoituslautakunta päätti kokouksessaan puoltaa avustusvarausten antamista.

Lautakunta piti hyvänä, että hanke sijoittuu kunnan keskustaan lukuisten palveluiden äärelle. Keskustan jalankulkuvyöhykkeen – joka ulottuisi uudistusten myötä uimahallilta Kangasala-talolle asti – uskotaan antavan hyvän ympäristön pitämään talon asukkaat aktiivisina.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen eli Aran myöntämien investointiavustusten ehtoina ovat muun muassa asuntojen pitäminen vuokrakäytössä 40 vuotta ja sovittujen erityisryhmien vuokrakäytössä vähintään 20 vuotta.

uimahallin-kaavamuutos_kangasala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?