Vuoden yrittäjä on Alumatic Oy

Vuoden yrittäjäksi Kangasalla valittiin Kangasalan Asemalla toimiva Alumatic Oy. Kuljetussäiliöihin erikoistunut yritys palkittiin lauantaina pidetyssä Kangasalan Yrittäjien jokasyksyisessä yrittäjäjuhlassa. Samalla jaettiin ansioristejä myös muille ansioituneille yrittäjille.

Mobiliassa pidettyyn tilaisuuteen osallistui parisataa kangasalalaisyrittäjää.

Perinteisten kunnan, yhteistyökumppaneiden ja Pirkanmaan Yrittäjien puheenvuorojen vastapainoksi aiempia vuosia rennompaan suuntaan viritetyssä juhlassa ääneen päästettiin myös stand up -koomikko Antti Syrjä ja taidenäkökulmaa tuonut kangasalalaislähtöinen Raisa Foster. Ilta päättyi paikallisen Hunters-bändin säveliin.

Pälkäneen, Luopioisten ja Kuhmalahden yrittäjäjärjestöt julkistavat omat Vuoden yrittäjä -palkittavansa ensi viikonloppuna pidettävässä yhteisessä yrittäjäjuhlassa.

Vuoden yrittäjä 2016: Alumatic Oy

*Toimitusjohtaja Tarmo Kylänpää aloitti säiliöajoneuvojen parissa työskentelyn Kangasalla jo yli 30 vuotta sitten omalla toiminimellä.

*Vuonna 1995 toiminimestä osakeyhtiöksi ja yritykselle nimi Taikamarkka Kylänpää Oy. Teki alihankkijana uusia kuljetussäiliöitä isommalle säiliövalmistajalle, mutta toimenkuvaan kuuluivat myös korjaus ja huoltotyöt suoraan asiakkaille.

*Vuonna 2010 Taikamarkka Kylänpää Oy osti hallikiinteistön Kangasalan asemalta, ja 2012–13 yritys jaettiin kiinteistöyhtiöksi (Kiinteistö Oy Taikamarkka) ja toiminnalliseksi yhtiöksi (Alumatic Oy).

*Vuonna 2013 Mats-Fredrik Mattsson osakkaaksi Alumaticiin ja Tarmo Kylänpäältä osuudet lapsilleen Minna ja Mikko Kylänpäälle.

*Tällä hetkellä Alumatic Oy työllistää 20 henkilöä.

*Toiminta: Uusien säiliöajoneuvokokonaisuuksien valmistaminen asiakkaan tilauksesta "Avaimet käteen" -periaatteella. Vaarallisten aineiden kuljetussäiliöiden valmistus-, korjaus- ja huoltotyöt sekä määräaikaistarkastukset.

*Liikevaihto 3,3 miljoonaa euroa tilikaudella 2015–16.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?