Saattokellot soivat Aleppon uhreille

Seurakunnat ympäri Suomen ovat tarttuneet Helsingin Kallion kirkon viime viikolla aloittamaan haasteeseen soittaa saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille. Kirkon kellot soivat myös Sydän-Hämeessä. Pälkäneellä ja Luopioisissa kellot ovat soineet päivittäin heti haasteen alusta alkaen. Kangasalan, Sahalahden ja Kuhmalahden kirkon kelloja soitetaan päivittäin keskiviikosta 19. lokakuuta alkaen.

Seurakunnat soittavat kelloja osoittaakseen myötätuntoa Syyrian sodan ja erityisesti Aleppon pommitusten uhreille. Kirkonkellojen soittaminen on kutsu rukoilla rauhaa ja sovintoa maailmaan. Kellojen soittoa aiotaan jatkaa päivittäin 24. lokakuuta saakka, joka on sekä rauhan, ihmisoikeuksien ja kansainvälisen vastuun rukouspäivä että YK:n päivä. Kellot soivat päivittäin kello viideltä iltapäivällä.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat soittavat kellojaan näin laajasti myötätunnon eleenä kansainvälisessä kriisitilanteessa. Sosiaalisessa mediassa soivat saattokellot näkyvät tunnisteilla #alepponkellot ja #ringföraleppo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?