Turvallisuutemme tänään: Luentosarjan kolmas osa käsittelee sisäisen turvallisuuden ohjelmaa

Suomi varautuu uhkiin

Pälkäneen seurakunnan Turvallisuutemme tänään? -luentosarja jatkuu ensi viikolla. Luentosarjan kolmannessa osassa

Pelastusylitarkastaja Ari Saarinen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta alustaa turvallisuusluennolla ensi tiistaina.

Pelastusylitarkastaja Ari Saarinen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastosta alustaa turvallisuusluennolla ensi tiistaina.

käsitellään Suomen sisäisen turvallisuuden ohjelmaa ja selvitetään, miten viranomaiset ja kolmas sektori tekevät yhteistyötä.

Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintoviraston puolesta pääalustuksen pitää pelastusylitarkastaja Ari Saarinen. Kommenttipuheenvuorot esittävät Vapaaehtoisen pelastuspalvelun Tampereen alueen paikallistoimikunnan puheenjohtaja Hanna Laasanen ja yrittäjä Outi Helminen-Järvinen. Tilaisuuden isäntänä toimii kenraali Pertti Salminen.

Kaikille avoin luento pidetään Pälkäneen seurakuntatalossa tiistaina 25. lokakuuta kello 18.30–20.

Mistä tietää, kuka on vastuussa?

Yhteinen turvallisuus kiinnostaa ihmisiä laajasti, mistä kertoo halukkuus erilaisiin vapaaehtoisiin auttamis- ja pelastustehtäviin. Suomalaiset ovat tottuneet suojelemaan itseään ja toisiaan.

Sen sijaan hallinnon rakenteet ovat muuttuneet 2000-luvun aikana nopeasti ja ovat muuttumassa jälleen lähitulevaisuudessa. Kansalaiset eivät aina ehdi seurata, mikä viraston tai kenen viranomaisen nyt pitäisi vastata mistäkin. Ja kun oppii sen tietämään, vastuu siirretään saman tien jonnekin muualle.

Puhutaan poikkihallinnollisesta turvallisuusstrategiasta ja uusista yhteistyömalleista kolmannen sektorin kanssa, mutta mitä se kaikki oikeastaan tavallisen ihmisen kannalta tarkoittaa?

Turvattomuuden tunne kasvaa, jos ei tiedä, kuka päättää, johtaa ja ohjaa. Sisäisen turvallisuuden luennolla selvennetään eri viranomaisten ja kuntien tehtäviä turvallisuuden ylläpitämisessä, ja kerrotaan erilaisten vapaaehtoisjärjestöjen rooleista sekä kansalaisten omasta vastuusta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?