Lippailla ja arpajaisilla apua Mosuliin ja Aleppoon

Luopioisten suunnan pankkien ja kauppojen tiskeille ilmestyy tällä viikolla SPR:n keräyslippaat. Luopioisten SPR kantaa muutenkin kortensa kekoon, kun Punainen risti kerää varoja Mosulin ja Aleppon hyväksi. Perjantaisessa Pimmeemmän kaupan illassa Mikkolan navetalla myydään arpoja Mosulin ja Aleppon keräyksen hyväksi. Teema näkyy myös Pytingin kahvilassa, johon Aitoossa asustavat turvapaikanhakijat leipovat irakilaisia herkkuja.

Humanitaarisen avun tarve Syyriassa ja Irakissa on kasvanut nopeasti. Sodan jalkoihin jääneissä Mosulissa ja Aleppossa on valtavat määrät siviilejä, joilta puuttuu perustarvikkeet puhtaasta juomavedestä alkaen.

Suomen Punainen Risti toimittaa apua yhdessä kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kanssa. Irakiin on toimitettu muun muassa lähes 6 000 keittiösettiä ja 12 000 vesikanisteria. Avustustarvikkeiden jakeluun ja muihin logistisiin tehtäviin osallistuu Suomen Punaisen Ristin lähettämä avustustyöntekijä.

Syyrian Punainen Puolikuu auttaa aina, kun turvallisuustakeet on saatu. Avustustyöntekijät jakavat joka kuukausi ruokaa ja avustustarvikkeita 4,5 miljoonalle syyrialaiselle ja ovat järjestäneet tänä vuonna 300 avustussaattuetta vaikeapääsyisille alueille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?