Luova toiminta kehittää lasta

Vanhempien on valvottava lastensa television katselua. Väkivalta televisiossa ja tietokonelepeissä on todellista myrkkyä lasten ja nuorten moraaliselle kehitykselle. Erityisesti se, mitä lapsi katselee tai kuuntelee seitsemänteen ikävuoteensa mennessä, vaikuttaa häneen koko hänen loppuikänsä joko hyvään tai huonoon suuntaan.

Televisiosta tai tietokoneesta silmähavaintona vastaanotettu väkivalta vaikuttaa niin, että lapsi saattaa jäljitellä sitä aikuisena.

Siksi vanhemmat voisivat estää väkivaltaisten ohjelmien katselun ja pelien pelaamisen. Erityisen kehittävää olisi, jos lapset maalaisivat tai piirtäisivät kuvia itse eivätkä vain passiivisesti vastaanottaisi niitä. Itse musisointi on myös monin verroin enemmän kuin vain toisten tekemän musiikin kuuntelu.

Luova toiminta lapsena opittuna on parasta elämän perustaa.

Juhani Vuorinen

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?