Perjantaina irlantilaisen musiikin ilta

Irlantilaista mystiikkaa, kansanperinnettä ja tunnelmaa tarjoileva yhtye Eala nousee Kangasala-talon lavalle perjantai-iltana.

Luvassa on meneviä reelejä ja jigejä sekä melankolisia aireja ja valsseja. Laulut englanniksi ja iiriksi kertovat tarinoita menneistä ajoista – ja saavat rinnalleen uusia, omia sävellyksiä, jotka kunnioittavat irlantilaisia perinteitä suomalaisin vivahtein. Perinteistä irlantilaista tunnelmaa luovat myös kepeäjalkaiset tanssijat.

Nelihenkisen Ealan jäsenillä on kaikilla pitkä historia ”irkkumusiikin” parissa. Maija Koskenalustan, Noora Karjalaisen, Jyrki Koiviston ja Antti Havian muodostama yhtye on ollut koossa viisi vuotta. Soitinten laaja kirjo – viulu, busuki, banjo, kitara, mandoliini, huilu, tinapilli ja bodhrán – antaa nelikolle mahdollisuuden luoda monipuolista äänimaailmaa ja luoda erilaisia tunnelmia musisointiin. Ohjelmisto koostuu pääosin irlantilaisesta kansanmusiikista, mutta vivahteita löytyy myös amerikkalaisesta sekä suomalaisesta musiikista.

Eala tuo irlantilaista tunnelmaa Kangasala-taloon perjantaina.

Eala tuo irlantilaista tunnelmaa Kangasala-taloon perjantaina.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>