Yrityksiä herätellään kunnan hankintoihin

Oman kunnan yritysten saamisella toimittajiksi kunnan tekemiin hankintoihin olisi paikallisesti kertaantuva hyöty. Paikallisten yritysten kautta kunnalle päätyisi lisää verotuloja, vahva elinkeinotoiminta lisäisi kunnan vetovoimaa ja mitä paremmin paikallinen yritys menestyy, sitä paremmat mahdollisuudet sillä on palkata lisää työvoimaa ja kohentaa osaltaan kunnan työllisyystilannetta.

Tähän ajatteluun on herätty nyt Kangasalla. Kunnan elinkeinotoimi ja paikallinen yrittäjäyhdistys järjestävät pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatun tilaisuuden, jonka tavoitteena on muun muassa perehdyttää yrittäjiä Kuhan eli Kuntien Hankintapalvelut Oy:n toimintaan, jakaa tietoa kunnan kilpailutuksiin liittyen ja miettiä keinoja auttaa paikallisia yrityksiä julkisten hankintojen kanssa.

”Kunnan hankinnat – miten yrityksesi pääsee kunnan toimittajaksi” -tilaisuudessa paikalla on edustajia niin keskitetystä kuntien hankintapalvelusta kuin yrittäjistäkin. Kuhan toimintaa esittelee toimitusjohtaja Petri Mäkinen, Pirkanmaan Yrittäjien hankinta-asiamies Marko Keski-Sikkilä kertoo omasta roolistaan ja Finsafe Turvapalvelut Oy:n Frans Hilden avaa julkisiin hankintoihin osallistumista yrityksen näkökulmasta.

Kunnan näkökantaa tuo ateria- ja siivouspäällikkö Hannakaisa Haanpää, jonka lisäksi paikalla on kunnan elinkeinotoimi kokonaisuudessaan sekä edustajia eri palvelukeskuksista. Tilaisuuden päätteeksi on varattu puolituntinen avoimelle keskustelulle.

Harri Santala tulee monelle yrittäjälle talven ja kevään mittaan tutuksi. Yrityskuulumisten lisäksi keskustelu Santalan kanssa on helppo avata urheiluaiheilla.

Harri Santala tulee monelle yrittäjälle talven ja kevään mittaan tutuksi. Yrityskuulumisten lisäksi keskustelu Santalan kanssa on helppo avata urheiluaiheilla.

Hankintalaki, jota kuntien on noudatettava, velvoittaa kunnat kilpailuttamaan kansallisesti kaikki yli 30 000 euron hankintansa. Monelle pienelle ja keskisuurelle yritykselle on kuitenkin suuri merkitys myös niillä kunnan kannalta ”pienhankinnoilla”, jotka jäävät alle 30 000 euron raja-arvon. Tilaisuudessa perehdytään myös pienhankintoihin liittyviin kysymyksiin.

– Tilaisuuteen toivotaan osallistuvan kangasalalaisia yrityksiä monelta eri alalta, sillä kunnan hankintoihin kuuluu erittäin suuri kirjo erihintaisia ja eri aloihin liittyviä kilpailutuksia, elinkeinotoimen projektisihteeri Harri Santala sanoo.

”Kunnan hankinnat – miten yrityksesi pääsee kunnan toimittajaksi” -tilaisuus järjestetään Kangasala-talon valtuustosalissa tiistaina 8. marraskuuta kello 17–19. Ennakkoilmoittautumisia ottaa vastaan Harri Santala 28.10. asti sähköpostiosoitteeseen harri.santala@kangasala.fi.

 

”Näköalapaikka kunnan yritysmaailmaan”

Sahalahtelainen Harri Santala vahvistaa projektisihteerinä Kangasalan kunnan elinkeinotoimea. Lasse Silvánin ja Irene Suhosen oikea käsi kantaa vastuuta erilaisten elinkeinotoimen intresseissä olevien tilaisuuksien toteuttamisesta, elinkeinotoimen kehittämisestä ja osaltaan yhteydenpidosta kunnan ja yritysten välillä.

Kuukauden verran hommia elinkeinotoimessa paiskinut Santala sanoo, että töitä riittää niin paljon kuin vain ehtii tehdä – hankintatilaisuuden lisäksi akuuteimpina hankkeina ovat olleet yrittäjien ”road show’n” järjestelyt sekä joulunavaustapahtuman valmistelut yhdessä yrittäjäjärjestön kanssa.

– Olen vahvasti tiimityöskentelyn kannattaja. Yksin kun puurtaa, jää helposti monta asiaa huomaamatta, Santala kertoo.

Ennen projektisihteerin pestiä Santala työskenteli maahantuontiyrityksen projektipäällikkönä; sitä ja opiskelemaan lähtöä edelsi toimiminen Sappeen rinnepäällikkönä 15 vuotta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?