Huippu: Talven vetonauloja muun muassa Lauri Tähkä ja Tuure Kilpeläinen

JVG saapuu Sappeeseen

JVG saapuu Sappeen Huippuun marraskuun lopussa.

JVG saapuu Sappeen Huippuun marraskuun lopussa.

Jare ja VilleGalle räppäävät Sappeessa marraskuun lopussa.

Jare ja VilleGalle räppäävät Sappeessa marraskuun lopussa.

Sappeen Huipun keikkasyksyn tähtiä ovat Jare ja VilleGalle. JVG-nimellä tunnetut räppärit järjestävät kunnon pikkujoulubileet 26. marraskuuta.

Jäähalliluokkaan kasvaneesta kokoonpanosta on tullut festareiden ja jättiareenoiden vetonaula. Syksyllä se kuitenkin palasi pienempien klubien tiiviiseen tunnelmaan.

JVG:n sporttiräpistä on tullut suomalaista bilemusiikkia parhaimmillaan. Yhtye on myös ensimmäisiä todellisia nettiajan artisteja: harva omistaa JVG-levyjä, sillä sen biisejä netin suoratoistopalveluista. Vuoden yhtyeen Emman napannut yhtye palkittiin myös vuoden striimatuimmasta biisistä, kun Tarkenee-kappale oli ylittänyt kymmenen miljoonan kuuntelukerran rajapyykin.

 

Huippu tunnetaan huippuareenana

Sappeen rinneravintoloita johtava Juha Silvan myöntää, että JVG pikkujoulukauden parhaana lauantai-iltana oli hieman enemmän kuin hän uskalsi edes toivoa.

– JVG on tämän hetken kovin keikkabändi.

Silvanin tyytyväisyyttä lisää se, että liuta vetovoimaisimpia esiintyjiä on vetäytynyt talven ajaksi tauolle, ja siksi saatavilla olevien huippuartistien joukko on rajallinen.

Huippu kilpailee isoista nimistä kymmenien muiden keikkapaikkojen kanssa. Tässä kilpailussa auttaa Huipun maine loistavana esiintymisareenana.

Kaksikerroksisessa tapahtumakeskuksessa viihtyvät sekä esiintyjät että kuulijat, sillä Suomessa on harvoja tuhannen ihmisen areenoita, joissa yleisö pääsee niin lähelle artistia. Yläkerran ansiosta kaikki näkevät ja kuulevat mitä lavalla tapahtuu, vaikka tupa olisi tupaten täynnä.

 

Martti Servo pikkujoulutähtenä

Lauri Tähkä kuuluu talven tähtiin Sappeessa.

Lauri Tähkä kuuluu talven tähtiin Sappeessa.

Sappeen väellä on viikko aikaa saada talo JVG:n jäljiltä ennalleen, sillä seuraavana lauantaina vietetään toisenlaista pikkujouluiltaa. Silloin on aika suoristaa solmiot, sillä lavalle nousee Martti Servo & Napander. Iskelmää absurdiin tapaansa uudistanut yltiöpositiivinen sanataiteilija vetoaa hieman JVG:tä varttuneempaan yleisöön.

Martti Servon jälkeen Huippu keskittyy jouluvieraiden ja laskettelijoiden palvelemiseen. Keikat jatkuvat joulutauon jälkeen, kun laskettelukausi on saatu täyteen vauhtiin.

Uusi vuosi aloitetaan kovalla illalla, sillä Huipun kaikkien aikojen yleisöennätystä nimissään pitävä Lauri Tähkä palaa tammikuussa tapahtumapaikalle. Lisäksi talven aikana Sappeessa nähdään muun muassa Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani.

– Täydellinen keikkalista julkistetaan lähiaikoina, kun viimeiset pari kovaa nimeä ovat varmistuneet, Juha Silvan sanoo.

Keikkatalvi käynnistyi hieman epäonnisissa merkeissä: Vain elämää -televisiosarjan kautta uusia ystäviä löytänyt Anna Puu joutui peruuttamaan sairastumisen vuoksi.

Peruutukset ovat Suomirockin ja -popin kärkinimiä Pälkäneelle tuovalle Huipulle harvinaisia. Tunnetuin tapaus on Matti Nykäsen esiintymiset takavuosina estänyt juhlaputki, joka päätyi iltapäivälehtiinkin.

Muun muassa Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani esiintyy talvella Huipussa.

Muun muassa Tuure Kilpeläinen ja Kaihon karavaani esiintyy talvella Huipussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?