Heijastin, halpa henkivakuutus

Ilman heijastinta kulkevan erottaa pimeydessä vasta muutaman metrin päästä.

Ilman heijastinta kulkevan erottaa pimeydessä vasta muutaman metrin päästä.

Heijastimen käytön tärkeyttä ei voi koskaan korostaa liikaa.

En ennen ymmärtänyt, kun vanhempani sanoivat, että vaikka sinä näkisitkin pimeässä lähestyvän auton, se ei välttämättä näe sinua. Nyt ymmärrän heitä paremmin kuin hyvin.

Välillä säpsähdän lenkkeilijää, koiraa, koiran ulkoiluttajaa tai pyöräilijää ohi ajaessani, vaikka hän olisikin jalkakäytävällä useamman metrin päässä ajoväylästä ja minusta.

Ai miksikö? Koska heillä ei ole heijastinta ja en näe heitä kunnolla.

 

On ehkä hassun tuntuista, että auton kuljettaja ei hahmota sinua, vaikka sinä näkisitkin auton jo satojen metrien päästä.

Oletko koskaan miettinyt, että näet auton, koska siinä on ajovalot, jotka valaisevat satoja metrejä eteenpäin? Onko sinulla samanlaista valoa tai heijastavaa pintaa ylläsi?

Ilman heijastinta tai valoja sinut huomataan vasta muutamien metrien päästä. Jos yhtäkkiä paukkaat suojatielle luulossa, että sinut nähdään kyllä, voit olla todella väärässä.

Auton ja ihmisen kohtaaminen ei yleensä pääty hyvin. Eikä heijastinkaan aina pelasta vaaratilanteilta, mutta se on erittäin hyvä ennaltaehkäisijä. Vähän kuin pyöräilykypärä, halpa henkivakuutus.

 

Heijastinliivi hohtaa pimeydessä kauas.

Heijastinliivi hohtaa pimeydessä kauas.

Ostakaa lapsillenne heijastimia, useita. Laittakaa niitä reppuihin ja takkeihin. Nykyään on saatavilla tyylikkäitä heijastimia ja varmasti löytyy jotain kaikkien makuun, myös nuorisolle. Myynnissä on myös väritöntä heijastinsuihketta jos perusheijastin ei tunnu omalta jutulta.

Aikuinen tai nuori ei hohda pimeässä itsestään. Heijastin on yhtä tärkeä meille kaikille ja niitä ei voi olla ikinä liikaa.

Ja älkääkä hyvät ihmiset luottako pelkästään vaatteiden omiin heijastimiin. Edes monien satojen eurojen merkkitakeissa ei välttämättä ole mitään muuta heijastavaa kuin pieni vetoketju!

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?