Sydänhämäläistanssijat: Aurora Tuhola ja Johanna Miettinen nostattavat bileiden tunnelmaa Lamourettes -tanssiryhmässä

Tanssiryhmästä kisalavoille

Pälkäneläinen Aurora Tuhola valittiin lokakuun alussa X-treme Car Babeksi. Parhaillaan hän kilpailee Hymytytön tittelistä. Kuva: Mikael Häggblom.

Pälkäneläinen Aurora Tuhola valittiin lokakuun alussa X-treme Car Babeksi. Parhaillaan hän kilpailee Hymytytön tittelistä. Kuva: Mikael Häggblom.

Lokakuun alussa X-treme Car Babeksi valittu pälkäneläinen Aurora Tuhola on ehdolla tämän vuoden Hymytytöksi. Hymy-lehden järjestämän kilpailun kymmenen finalistia julkistettiin lokakuun lopussa, ja yleisöäänestys jatkuu marraskuun loppuun saakka.

– X-treme Car Babe -kisasta jäi vähän sellaista nälkää, että vielä voisi kokeilla jossakin kisassa, Tuhola perustelee Hymytyttö-kisaan lähtemistä.

29-vuotias Aurora Tuhola on Hymytyttökisan vanhin finalisti. Lähes kaikki muut kilpailijat ovat hieman yli parikymppisiä.

 

Autotyttökisan voitto Lahdesta

Aurora Tuhola valittiin lokakuun alussa X-treme Car Babeksi. Kymmenen finalistia karsittiin etukäteen kuvien perusteella.

Lahden messukeskuksen auto- ja viihdeviikonlopun yhteydessä käytyä kisaa edelsi Iltalehden järjestämä yleisöäänestys. Messujen lauantai-illan huipennuksessa kymmenen finalistia esittäytyivät tuomaristolle arkiasussa, iltapuvussa ja uimapuvussa. Kuumimpien autotyttöjen kuvista painetaan muun muassa kalenteri.

Car Baben valitsivat viihdealan ammattilaiset Teuvo Loman, Jessica Ruokola, Emily Yli-Kokkila ja Wille Wilenius.

 

Työ tuntuu huvilta

Esiintyminen on Saarikylistä kotoisin olevalle, mutta nykyisin Pälkäneellä asustavalle Aurora Tuholalle luontaista.

– Nautin esiintymisestä. En voisi elää ilman sitä, viime kesänä myös Hämeen neito -kisassa mukana ollut Tuhola sanoo.

Pienestä pitäen tanssista tykännyt ja sitä harrastanut Tuhola intoutui kolme vuotta sitten mukaan Lamourettes -tanssiryhmään, joka käy nostattamassa tunnelmaa monenlaisissa bileissä. Tulevana viikonloppuna Tuhola hyppää lavalle Sahalahden Krouvissa ja Valkeakoskella.

– Meillä on aivan ihana porukka. Parin vuorokauden yhteisillä matkoilla oppii tuntemaan toisensa perusteellisesti. Juuri ne matkat tekevät työstä huvia: on hauskaa heittää läppää kivojen kavereiden kanssa.

Lähes joka viikonloppu Lamourettes -keikkoja tekevä Tuhola opiskelee lähihoitajaksi, eikä opintokiireiden vuoksi pääse aina mukaan.

– Mutta homma toimii tosi joustavasti: jos joku ei pääse mukaan, niin toiset paikkaavat.

 

Tyhmät huutelut otettava huumorilla

Vähissä vaatteissa lavalle nouseminen vaatii kovaa itseluottamusta ja toisinaan myös hyvää huumoria.

– Pääosin vastaanotto ja kommentit ovat tosi positiivisia. Mutta silloin tällöin joku voi kännissä sanoa tai huudella jotain tyhmää. Yleensä ne osaa ottaa huumorilla ja takahuoneessa koko asia jo naurattaa. Se on oikeastaan ainoa oikea asenne, sillä jos typeryydet jäävät vaivaamaan, niin työstä tulee tosi raskasta.

Aurora Tuhola sanoo, että Lamourettesista on tullut hänelle kuin koti.

– Teen keikkaa niin paljon kuin pystyn.

Kauneuskisoissa hän alkaa olla konkari, mutta tanssiryhmässä ei tunneta ikärasismia.

– Mikään ei estä kiertämästä mukana vaikka nelikymppisenä, jos pitää itsensä sellaisessa kunnossa, että pystyy esiintymään.

Car Babe- ja Hymytyttökisassa nimeä saanut Tuhola sanoo olevansa valmis viihde- ja media-alan töihin, jos sellaisia tarjoutuu.

– Mutta on hyvä hankkia turvattu siviiliammatti, sillä koskaan ei tiedä mitä elämässä tulee vastaan, lähihoitajaksi opiskeleva Tuhola sanoo.

 

Tanssikeikat tuovat vaihtelua arkeen

Pälkäneläinen Aurora Tuhola ja sahalahtelainen Johanna Miettinen tanssivat Lamourettes -ryhmässä. Kuva: Kimmo Karvinen.

Pälkäneläinen Aurora Tuhola ja sahalahtelainen Johanna Miettinen tanssivat Lamourettes -ryhmässä. Kuva: Kimmo Karvinen.

Lamourettes -tanssiryhmä on vahvasti sydänhämäläinen, sillä Aurora Tuhola innosti mukaan myös sahalahtelaisen ystävänsä Johanna Miettisen.

– Teen keikan, pari kuukaudessa sen mukaan miten päivätyöt sallivat ja miten saan lasten hoidon puljattua, kahden pienen lapsen äiti kertoo.

Kaksikko tekee myös yhdessä erilaisissa juonto- ja tanssikeikkoja. Esiintyminen tarjoaa vaihtelua lapsiperhearkeen.

– Keikat ovat hyvällä tavalla haastavia.

Näihin aikoihin Lamourettes -shown teema on vaihtumassa halloweenista pikkujoulutunnelmiin.

– Meillä on myös muun muassa poliisishow, jossa on poliisirooliasuja, Miettinen kertoo.

Sydänhämäläisten lisäksi Lamourettes -ryhmässä on tanssijoita pääkaupunkiseudulta ja Lahden ympäristöstä. Ryhmä keikkailee sekä isolla ryhmällä että pienemmillä kokoonpanoilla pitkin maata.

Showt hiotaan kuntoon noin kerran viikossa Lahdessa pidettävissä yhteistreeneissä.

– Lahteen on kaikilla järkevä matka. Jokainen pyrkii treenaamaan mahdollisimman usein, mutta aina aikatauluja joudutaan sovittelemaan päivätöiden ja muiden kiireiden vuoksi, Aurora Tuhola sanoo.

 

Pikkupaikoissa paras yleisö

Tanssiminen ja esiintyminen on pienestä pitäen tanssia harrastaneelle Johanna Miettiselle luontaista. Myöhemmällä iällä hän innostui tosissaan tankotanssista. Tankotanssiesitykset toimivat erilaisten messujen ja bileiltojen kohokohtana.

– Tankotanssi on enemmän akrobatiaa kuin tanssia, ja se aiheuttaa usein spontaaneja vau-elämyksiä. Yleensä vastaanotto on tosi hyvä.

Miettinen kehuu, että etenkin pienissä maalaiskunnissa tanssijat otetaan avosylin vastaan.

– Mitä pienempi paikka, sitä parempi yleisö. Monet kerrat on käyty läpi parhaat traktorimerkit, hän nauraa.

Johanna Miettinen on mukana, kun Lamourettes nostattaa tunnelmaa lauantaina Valkeakoskella. Sen sijaan kotikylän perjantaiselle keikalle Sahalahden Krouviin hän ei pääse.

– Olen silloin työvuorossa, hän harmittelee.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?