Syysmusiikkia: Pasi Kaunisto ja Markus Allan konsertoivat pyhäinpäiväviikonloppuna Pälkäneen kirkossa

Syyssäveliä hiljaisuuden aikaan

Pyhäinpäivän jälkeisenä sunnuntaina Pälkäneen kirkossa kuullaan kahta suomalaista iskelmätähteä, joista pelkät nimet

Pasi Kaunisto on levyttänyt hengellistä musikkia ja esiintyy usein kirkoissa. Kuva Ylöjärven uutiset

Pasi Kaunisto on levyttänyt hengellistä musikkia ja esiintyy usein kirkoissa. Kuva Ylöjärven uutiset

kertovat tärkeimmän.

Pasi Kaunisto ja Markus Allan laulavat syysmusiikkia, tuttua hengellistä musiikkia, joka sopii hiljaiseen myöhäissyksyyn. Pälkäneen vierailu on molemmille artisteille syksyn ainoa kirkkokonsertti.

– Suomessa eletään nyt kaamosaikaa, hiljaista vaihetta syystöiden ja joulun välillä. Halusimme ajoittaa konsertin juuri siihen ajankohtaan, Pasi Kaunisto kertoo.

Syyssäveliä -hyväntekeväisyyskonsertti pidetään sunnuntaina 6. marraskuuta kello 16.

Konsertin järjestäjänä on Ransu ry., joka on vuonna 2015 perustettu hyväntekeväisyysyhdistys. Sen tarkoitus on tarjota erilaisia virikkeellisiä kulttuuripalveluita niille, joille se muuten eivät niitä tavoita. Ransu ry:tä johtaa tv-koira Ransu Karvakuonon oikeuksia nykyään valvova näyttelijä Esko Raipia.

 

Toivo Kärjen kasvatteja

Pasi Kaunisto ja Markus Allan ovat nyt konsertoineet yhdessä runsaan vuoden verran, mutta ystävyyden pohja oli valettu jo vuosikymmeniä sitten. Kahta kuusikymmenluvulla syttynyttä ja edelleen valovoimaista tähteä yhdisti aikanaan Toivo Kärjen levy-yhtiö, joka oli nostamassa kumpaakin nuorta artistia suuren suomalaisen musiikkiyleisön tietoisuuteen.

– Olimme hyviä tuttuja jo silloin, mutta tämä nykyinen yhteistyö alkoi Taisto Tammen 70-vuotismuistokonsertista, jossa esiinnyimme yhdessä. Sen jälkeen olemme pitäneet useita yhteisiä konsertteja, vaikka emme kirkossa ennen tätä, Pasi Kaunisto kertoo.

Nuorena menehtynyt Tammi oli samaan tapaan Toivo Kärjen kasvatteja kuin Allan ja Kaunisto, joten muistot liittivät heitä monella tasolla yhteen.

Pasi Kaunisto eli iskelmä-uransa huippuaikaa 1960-luvun lopusta yli koko 1970-luvun; aikaan mahtuvat muun muassa Syksyn Sävel -kilpailun voitto, kultalevy ja kansainvälisiä menestyksiä. Myöhemminkin Kaunisto on pysynyt yhtenä suomalaisten suurista suosikkilaulajista. 2000-luvulla hän on tavoittanut vielä uuden kuulijakunnan esittämällä ja levyttämällä klassista ja hengellistä laulumusiikkia.

Markus Allan, oikealta nimeltään Allan Isberg, on jo kauan ollut yksi Suomen rakastetuimmista romaniartisteista, joka on iskelmä- ja ennen kaikkea tangolaulajana saanut pysyvän sijan kuulijoiden sydämissä. Ennen kaikkea Liljankukka-tango liittyy lähtemättömästi Allanin nimeen.

Vuonna 2013 Allan palkittiin Tangomarkkinoilla Tango Finlandia -palkinnolla, ja hän nauttii tällä hetkellä valtion taiteilijaeläkettä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?