Talven teko aloitettiin rinteissä ja kaukalossa

Sekä Sappeen rinteissä että Haanloukkaan kaukalossa kaivettiin letkut esiin, kun lämpötila painui pakkaselle. Rinteiden lumetus laskettelukuntoon kestää pakkasten kireydestä riippuen viikon tai pari, mutta Haanloukkaan tekojää on saatiin luistelukuntoon neljässä päivässä. Kaukalon kastelu aloitettiin tiistaina ja kylmäkoneet kytkettiin päälle keskiviikkona. Loppuviikosta Luja-Lukon kiekkoväki jäädytti kenttää läpi yön, ja kaukalo saatiin auki lauantaina puolilta päivin.

Sappeen lumetus aloitettiin torstain ja perjantain välisenä yönä päärinteessä, yhdysrinteessä, siirtymärinteessä ja alkeisrinteessä. Koko 35 lumitykin kalusto on käytössä ympäri vuorokauden.

Pikkupakkasessa lunta syntyy tehokkaammin perinteisillä matalapainetykeillä, joita Sappeessa on 19. Niiden rinnalla lunta tehdään uusilla hybriditykeillä, jotka vaativat hieman enemmän pakkasasteita.

Sappeen rinteiden aukeamisajankohta päätetään ensi viikolla. Viime vuonna rinteet saatiin laskettelukuntoon poikkeuksellisen myöhään, vasta vuodenvaihteessa.

Sappeen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen sanoo, että lumetus päästiin tänä vuonna aloittamaan varsin tyypilliseen aikaan.

– Usein pakkaset alkavat marraskuun alussa. Lumetushenkilökunta on saanut ajettua lumentekotehtaan päälle hyvin nopealla aikataululla, kun sääolot muuttuivat talvisiksi, Kosti Puurunen kehuu.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?