Tavarat kiertoon: Vanhempainyhdistys tempaisi yhdessä kaupan kanssa

Kylmä ei kangistanut kirpparimyyjiä

Oskari Keino ja Leevi Virtanen pitivät Kuhmalahden Kaupalla kirpputoripöytää lauantaina. Välillä ehti tutkailemaan, mitä kaikkea pöydästä vielä löytyy.

Oskari Keino ja Leevi Virtanen pitivät Kuhmalahden Kaupalla kirpputoripöytää lauantaina. Välillä ehti tutkailemaan, mitä kaikkea pöydästä vielä löytyy.

Kuhmalahden Kaupan edusta täyttyi lauantaina myyntipöydistä, kun Pohjan koulun vanhempainyhdistys piti paikalla kirpputoria. Myyntipöydillä nähtiin talvivaatteita, luistimia, kypäriä, kenkiä, sisävaatteita, leluja, pelejä ja kirjoja. Paikalla olleet myyjät eivät säikähtäneet kylmää keliä, vaikka kaupan edustalle puhalteleva tuuli tuntuikin välillä tuimalta.

– Kyllä täällä tarkenee. Ja kaupan sisälle pääsee välillä lämmittelemään, Pohjan koulun viidesluokkalaiset Oskari Keino ja Leevi Virtanen mainitsivat.

Poikien äidit ja vanhempainyhdistyksen aktiivit Sani Keino ja Johanna Virtanen naurahtivat, että osa poikien myyntivoitoista taidettiin pistää heti uudelleen kiertoon kaupan houkutuksiin.

Viidennen luokan Noora Koskinen ja eskaria käyvä Miko Koskinen pitivät tapahtumassa kirpputoripöytää ensimmäistä kertaa omalla kylällä. Marko-isä hääri kaksikon apuna.

Noora ja Miko olivat valinneet itse myyntiin päätyneet tavarat. Myynnissä oli esimerkiksi kirjoja, luistimet ja erilaisia leikkikaluja.

Miko, Noora ja Marko Koskinen oman myyntipöytänsä takana.

Miko, Noora ja Marko Koskinen oman myyntipöytänsä takana.

– Tavarat ovat sellaisia, joilla emme enää itse leiki tai joita emme enää itse tarvitse, Noora valotti myyntiin päässeiden tuotteiden taustaa.

– Keli on viileä, mutta on tästä pöydästä jotain kiertoon lähtenyt, joten kannatti tulla, Marko Koskinen tiivisti aamupäivän antia.

Koululaisten hyväksi

Vanhempainyhdistys myi tapahtumassa makkaraa, munkkia ja Kuhmalahden Kaupan lahjoittamaa kahvia. Kertyneillä varoilla tuetaan vanhempainyhdistyksen perinteisiä kohteita.

– Lahjoitimme yhdessä Kuhmalahden yrittäjien kanssa koululle nyt syksyllä neljä tablettia, ja yritämme kerätä niitä vielä lisää. Koululaiset ovat viettäneet vuosittain yhden retkipäivän Sappeessa, ja olemme kustantaneet tämän tapahtuman. Lisäksi kustannamme ekaluokkalaisille Aapiset omaksi ja huolehdimme kuudennen luokan luokkasormusten hankkimisesta tulevista kuluista, Virtanen listaa vanhempainyhdistyksen keräyskohteita.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?