Design Ihania: Tiina Ehrukainen tuo näyttelyynsä lasia, keramiikkaa ja tekstiileitä

Onni piilee taiteessa

Tiina Ehrukaisen teos Syvyyksissä on näytteillä joulukuun loppuun asti Riihimäen lasimuseolla. Pälkäneelle Ehrukainen tuo lasitöiden lisäksi keramiikkaa ja tekstiileitä. Kuva: Fanni Lyytikäinen

Tiina Ehrukaisen teos Syvyyksissä on näytteillä joulukuun loppuun asti Riihimäen lasimuseolla. Pälkäneelle Ehrukainen tuo lasitöiden lisäksi keramiikkaa ja tekstiileitä. Kuva: Fanni Lyytikäinen

– Taide tekee minut onnelliseksi. Taiteen tekeminen antaa elämälleni ison sisällön: tässä työssä sydämeni on rikas, Helsingissä asuva taiteilija Tiina Ehrukainen miettii.

Onnellisuus myös kuuluu naisen äänestä, kun hän kertoo töistään ja elämästään. Muotoilijan ja somistajan koulutukset saanut Ehrukainen tutustui lasiin opiskellessaan vuosituhannen vaihteessa Nuutajärven lasikoululla lasinpuhallusta.

Tiina Ehrukaisen taidelasityöt ovat usein kerroksellisia: pieniä mutta runsaita.

Tiina Ehrukaisen taidelasityöt ovat usein kerroksellisia: pieniä mutta runsaita.

– Se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Alkuun tein puhalletusta lasista lasikoruja. Nykyisin teen enimmäkseen taidelasitöitä sulatustekniikoilla, mutta katson ja työstän ehkä tasolasia eri tavalla kuin sellainen henkilö, joka ei ole aloittanut uraansa lasinpuhaltamisella. Töissäni on tiettyä kerroksellisuutta ja runsautta pienessä tilassa, Ehrukainen kuvailee.

Ehrukainen pyörittää Design Ihania -nimistä käsityöalan yritystä ja tuo töitään näytteille Pälkäneelle marraskuuksi. Keltaisessa Talossa nähdään lasitöiden lisäksi pellavaisia keittiöpyyhkeitä, keraamisia korvakoruja ja joulukoristeita. Ehrukainen suunnittelee tuovansa paikalle myös puutöitä, esimerkiksi laserleikkaustekniikalla tehtyjä korvakoruja.

– En olekaan vielä nähnyt Keltaista Taloa sen uudessa paikassa, joten on hienoa tulla Pälkäneelle. Olen tuntenut Heli Rapatin jo vuosien ajan ja suostuin tietysti heti kun hän pyysi minulta näyttelyä Keltaiseen Taloon, Ehrukainen kertoo.

Ihania myyntinäyttely Tiina Ehrukainen / Design Ihania. Lasia, keramiikkaa, tekstiileitä 6.11.–27.11. Avoinna Keltaisen Talon aukiolojen mukaan: ke 14–20, pe 12–17, la 11–16, su 12–17.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?