Laskettelukausi: Vain kerran aiemmin rinteisiin päästiin aiemmin

Sappee avaa lauantaina

Tuuli on hieman hankaloittanut Sappeen rinteiden lumetusta. Lunta syntyisi tehokkaimmin kymmenen asteen tyynessä pakkassäässä.

Tuuli on hieman hankaloittanut Sappeen rinteiden lumetusta. Lunta syntyisi tehokkaimmin kymmenen asteen tyynessä pakkassäässä.

Sappeen laskettelukausi käynnistyy lauantaina. Rinteet on vain kerran aiemmin saatu auki tätä aiemmin.

– Sappee on panostanut tehokkaaseen lumetusjärjestelmään. Nykyisellä lumetuskalustolla saamme tuotettua lunta tehokkaasti pikkupakkasissakin, Sappeen matkailukeskuksen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen sanoo.

Lumetus aloitettiin torstain ja perjantain välisenä yönä Päärinteessä, Yhdysrinteessä, Siirtymärinteessä ja Alkeisrinteessä. Koko 35 lumitykin kalusto on käytössä ympäri vuorokauden.

Pikkupakkasessa lunta syntyy tehokkaammin perinteisillä matalapainetykeillä, joita Sappeessa on 19. Niiden rinnalla lunta tehdään uusilla hybriditykeillä, jotka vaativat hieman enemmän pakkasasteita.

– Lumentekotehtaan ylösajo onnistui erittäin hyvin ja nopealla aikataululla, Sappeen rinneliiketoimintajohtaja Kosti Puurunen kiittelee.

Ihanteellinen sääolo lumetukselle olisi tyyni kymmenen asteen pakkanen. Nyt voimakas koillistuuli on lisännyt vaikeusastetta.

Avausviikonlopuksi Sappee saa auki Päärinteen, Yhdysrinteen, Siirtymärinteen ja Alkeisrinteen. Rinteitä lumetetaan ympäri vuorokauden ja lisää rinteitä avataan avajaisviikonlopun jälkeen, mikäli sääolot pysyvät nykyisenlaisena. Seuraavina lumetusvuorossa ovat Perherinne, Iso-Street ja Urjanrinne.

Varhain käynnistyvä laskettelukausi lisää kausikorttien kiinnostusta.

– Sappeen talvikaudesta on tulossa pitkä ja kausikortin hankkineet saavat rahoilleen hyvin vastinetta, Jouko Poukkanen sanoo.

Kolmena edellisvuonna alkutalvi on ollut leuto ja kauden aloitus on lykkääntynyt vuodenvaihteeseen.

 

Talvi tuli myös kaukaloon

Myös Haanloukkaan kaukalossa kaivettiin letkut esiin, kun lämpötila painui pakkaselle. Tekojää saatiin luistelukuntoon neljässä päivässä. Kaukalon kastelu aloitettiin tiistaina ja kylmäkoneet kytkettiin päälle keskiviikkona. Loppuviikosta Luja-Lukon kiekkoväki jäädytti kenttää läpi yön, ja kaukalo saatiin auki lauantaina puolilta päivin.

Myös kylien kenttiä on jo alettu jäädyttää. Esimerkiksi Taustin kentälle piirrettiin ensimmäiset luistimen jäljet jo maanantaina.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?