Harmi: Luja-Lukon iltapuhde jäi yhden erän vajaaksi

Bensa katosi – ja kaksi pistettä

Pälkäneen Luja-Lukko koki harmittavan tappion Luolajan Kajastuksen isännöimässä kohtaamisessa viikonloppuna lentopallon kakkossarjassa. Kotijoukkue nousi voittoon häviön partaalta pälkäneläisittäin kismittävin erälukemin 3–2 (26–28, 19–25, 25–23, 25–16, 15–13).

– Meillä loppui bensa, harmittelee valmentajiston Petteri Miettinen.

Joukkueen nuoriso-osastolla oli alla raskas turnaus Akaa-Volleyn mukana, mikä varmasti verotti niin fyysistä kuin henkistäkin terävyyttä pelin edetessä. Alku oli kuitenkin lupaava: aiempaan koostumukseen haettu muutos – Niilo Nurmi palasi liberon paikalle ja Juho Viitala otti yleispelaajan paikan – toimi mainiosti ja sai koko joukkueen kelpo lentoon.

Kahden erän jälkeen Luja-Lukon kone alkoi kuitenkin yskiä. Aiempaan verrattuna syöttöpeli helpottui, keskipeli alkoi painua kohmeeseen, ja hyvällä tasolla jatkanut Viitala jäi aivan liian yksin; kuvaavalla tavalla esimerkiksi kaksi erää loistanut Joni Sokka katosi kuvasta lähes kokonaan. Akseli Viitalaa kokeiltiin tuloksetta Tomi Perkiön paikalla, ja vaikka Valtteri Tynys ei pettänytkään päästessään Ville Mattilan tontille, ei muutoksilla saatu toivottua tulosta.

Nykyisellään joukkueella ei ole mahdollisuutta hakea erilaisia variaatioita peliinsä passarin vaihdolla, koska Juhani Salmiselle ei ole löytynyt kunnon kirittäjää.

– Positiivista illassa oli tuo kahden ensimmäisen erän peli. Ja sehän siinä kismittääkin, kun kolme pistettä olisi ollut ihan otettavissa omalla ehjällä pelillä, Miettinen aprikoi.

 

”Oothan meille vanha tuttu…”

Perimmäinen ongelma oli oikeastaan vanha tuttu. Pälkäneläiset eivät kyenneet päättämään kolmen viimeisen erän aikana jatkopalloja edukseen sillä tehokkuudella, jota olisi tarvittu lisäpisteiden nappaamiseksi. Viidennessä erässä pelin – ja kauden – pisimmässä pallosrallissa alettiin jo uhmata todennäköisyyksiäkin, mutta niin vain pallo palautui takaisin Luja-Lukon puolelle kerta toisensa jälkeen. Näin siitäkin huolimatta, että asiaa on jo pureksittu pälkäneläisleirissä pitkin syksyä.

– Hyökkäyksen osalta siinä on selkeä peiliin katsomisen paikka, Miettinen näkee.

Joukkue aikoo kääntää kirvelevän tappion sisuuntumisen kautta voimavaraksi. Liikaa hampaita ei kuitenkaan aiota kiristellä.

– Täytyy muistaa, että osa pelaajista on vielä nuoria poikia, Miettinen muistuttaa.

Viime viikonloppuna saatiin pälkäneläisten osalta myös ensimmäinen kokonainen sarjakierros päätökseen. Luja-Lukko on lohkossaan neljäntenä.

– Olisin etukäteen odottanut, että olemme tässä vaiheessa korkeammalla sarjataulukossa. Positiivista syksyssä kuitenkin on nuorten pelaajien saama peliaika, Miettinen sanoo.

Pieni tauko – kausi jatkuu 20.11. Jankkoa vastaan – tulee Luja-Lukon kannalta sikäli hyvään kohtaan, että nyt joukkue saa rauhassa yhdessä hakea ratkaisua jatkopallopelaamisen ongelmiin ja miettiä muutenkin joiltain osin pelaamistaan uusiksi.

– Ehdimme harjoitella nyt uusia juttuja ja kokeilla muutamia variaatioita, josko siten saisimme kurssia muutettua. Kyllä meidän täytyy kumminkin joka osa-alueella parantaa – joillain tosi paljonkin.

Niilo Nurmi ja Juho Viitala olivat Luja-Lukon terävimmät Kajastusta vastaan. Kaksikosta etenkin Viitala piti tasonsa muun joukkueen hyytyessä mystisesti kahden erän jälkeen.

Niilo Nurmi ja Juho Viitala olivat Luja-Lukon terävimmät Kajastusta vastaan. Kaksikosta etenkin Viitala piti tasonsa muun joukkueen hyytyessä mystisesti kahden erän jälkeen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?