Maailman diabetespäivää vietetään koko viikon ajan

Maailman diabetespäivää vietetään torstaina 14. marraskuuta.

Maailman diabetespäivää vietetään torstaina 14. marraskuuta.

Torstaina vietettävää maailman diabetespäivää vietetään Sydän-Hämeessä koko viikon ajan. Tampereen Diabetesyhdistys jakaa tietoa ensi viikon maanantaina Pälkäneen terveysasemalla kello 14–15, ja diabeteshoitaja Sari Nousiainen kertoo aiheesta lisää Pirtillä kello 17.

Kangasalan pääterveysasemalla diabetestietoa jakaa diabeteshoitaja Outi Viljanen keskiviikkona 16.11. kello 9–11. Sahalahden terveysasema on vuorossa perjantaina 18.11. kello 10–12. Paikalla on diabetesyhdistyksen puheenjohtaja Marjatta Stenius-Kaukonen.

Maailman diabetespäivää vietetään torstaina 14. marraskuuta. Tämän vuoden viesti on, että jos kohtaa tajuttoman henkilön, soita aina hätänumeroon 112. Tarkista, että tajuttoman henkilön hengitys kulkee vapaasti ja käännä hänet kylkiasentoon.

Tajuton voi olla vaikkapa diabeetikko, jonka verensokeri on laskenut liian alas. Jotkut diabeetikot käyttävät kaulassaan tai ranteessaan diabetestunnusta. Se on koru, jossa lukee diabetes. Jos havaitset autettavallasi diabetestunnuksen, kerro siitä hätäpuhelussa.

Älä koskaan pistä toiseen ihmiseen insuliinia, insuliini ei ole diabeetikon ensiapu. Jos diabeetikolla on liian alhainen verensokeri ja hän on tajuissaan, hänelle voi tarjota sokeripitoista syötävää tai juotavaa, esimerkiksi jäätelöpuikon, hedelmän, sokeroitua virvoitusjuomaa, mehua tai rusinoita. Elleivät oireet helpotu noin kymmenessä minuutissa, on otettava toinen annos. Tajuttomalle ei koskaan saa antaa syömistä tai juomista tukehtumisvaaran vuoksi.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>