Heikki Niemisen iso urakka

Riihilahden torppa Ämmätsässä 1920-luvulla.

Riihilahden torppa Ämmätsässä 1920-luvulla.

Sydän-Hämeen Sukututkijat ry järjestää Mikkolan Navetalla keskiviikkona 23.11. kello 18 Luopioisten historiaa käsittelevän tilaisuuden. Seppo Unnaslahden esitelmä sijoittuu aikaan 1920–luvun alussa, jolloin torpparit saivat oikeuden lunastaa viljelemänsä torpat omikseen.

Uudet maanomistusoikeudet määriteltiin kunnan vuokralautakunnan toimituskokouksissa. Kaikkien kokousten puheenjohtajana toimi Puutikkalan Ritoniemen isäntä Heikki Nieminen. Kunnan voimavaroihin suhteutettuna maanomistusolojen muutosten vaatima työmäärä oli valtava.

Esitelmässään Seppo Unnaslahti avaa toimitusten kulkua ja tuloksia. Kahvia ja purtavaakin on tarjolla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?