Joulunavaus viidettä kertaa Kangasalla

Joulutunnelmaan virittävä joulunavaus levittäytyy Kangasalla ensi perjantaina niin torille, Kangasala-taloon kuin kirjastoonkin. Ohjelmaa on pyritty rakentamaan sekä nuorten että iäkkäiden huomioimiseksi.

Joulunajan tulee torilla avaamaan Kangasalan valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia yhdessä Kangasalan Yrittäjien puheenjohtajan Eevaliisa Pentin kanssa. Heti tämän jälkeen torille saapuu joulupukki tonttukulkueineen, ja pimenevässä illassa tulitaiteilija Tintti Mikkonen esittää kaksi erilaista säkenöivää tulishow’ta. Lisäksi Tulikukot-kuoro esittää omassa ohjelmassaan esimerkiksi ”tampereenkiäliset” tiernapojat, ja jouluista musiikkia esittää Heli Ruotsalainen yhdessä Leena Sieväsen kanssa. Esitysten välissä arvotaan vajaa 60 lahjakorttia neljältäkymmeneltä paikalliselta yritykseltä. Arvokkaimmat lahjakortit ovat 150 euron arvoisia.

Kangasala-talossa on illan aikana taide- ja käsityömyyjäiset. Joulutunnelmaan paikan virittää juhlavalaistus sekä Lauluyhtye Valkea, joka esiintyy Kangasala-talossa kolmesti. Kirjaston lehtienlukusalissa on jouluinen askartelupaja, sen aulassa viihdyttävät Liuksialan koulun 6A-luokan soittavat ja laulavat tontut, ja Kangasalan Tredun kondiittorilinjan opiskelijat koristelevat jouluisia pipareita viidellesadalle ensimmäiselle. Myös joulupuukeräyspiste on kirjaston alakerrassa kahvila Novelliassa. Ulkosalla on tarjolla myös poniratsastusta.

Nälkäisenäkin voi tapahtumaan lähteä, sillä jaossa on ilmaista joulupuuroa yli 500 hengelle ja ilmaista glögiä noin tuhannelle hengelle. Lisäksi myynnissä on monenlaisia jouluherkkuja, leivonnaisia, kalaa, makkaraa, hedelmiä, belgialaisia vohveleita ynnä muuta.

Viidettä kertaa pidettävän tapahtuman maksuttomuus on houkutellut paikalle perinteisesti paljon myyjiä – tänä vuonna heitä on ilmoittautunut jo viitisenkymmentä, mutta lisääkin mahtuu mukaan. Ilmoittautumisia otetaan vastaan sähköpostitse kangasalan@yrittäjät.fi ja puhelimitse 050 592 8866. Kävijöitä saapui viime vuonna paikalle arvion mukaan noin 3500.

Kangasalan Yrittäjien järjestämä joulunavaustapahtuma järjestetään perjantaina 25.11. kello 16–19.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?