Vielä ehtii hakea nuorisovaltuustoon

Nuorisovaltuuston ryhmäkuva on otetttu SAP-Sullon asiaa Päättäjille keskustelupäivänä keväällä.

Nuorisovaltuuston ryhmäkuva on otetttu SAP-Sullon asiaa Päättäjille keskustelupäivänä keväällä.

Kiinnostaisiko sinua edistää nuorten asioita Kangasalla? Entä haluaisitko oppia lisää yhteisiin asioihin vaikuttamisesta kunnassa? Oletko 13–18-vuotias kangasalalainen nuori? Suomen ensimmäinen nuorisovaltuusto hakee uusia jäseniä joukkoonsa. Aikaisempaa kokemusta luottamustoiminnasta ei tarvita, innokas asenne riittää.

Hakuaika nuorisovaltuuston jäseneksi päättyy 27.11. marraskuuta. Hakemuksen voi täyttää netissä sähköisellä lomakkeella http://www.kangasala.fi/harrastukset_ja_vapaa-aika/vapaa-aikapalvelut/nuorisopalvelut/nuorisovaltuusto/hakemus-kangasalan-nuorisovaltuu/

Myös yläkouluilla, lukiossa ja ammattikoululla on hakulomakkeita, jonka voi täyttää ja palauttaa koulun toimistosihteerille. Myös sähköpostitse ja faceviestein lähetetyt yhteydenotot huomioidaan.

Mikä ihmeen nuorisovaltuusto?

Nuorisovaltuusto ajaa nuorten etuja kunnassa. Sitä voisi kutsua nuorten äänitorveksi. Nuorisovaltuusto toimii linkkinä nuorten kuntalaisten ja päättäjien välillä. Nuorisovaltuusto ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin, edustaa lautakunnissa ja

Nuorisovaltuusto pitää esimerkiksi kahvioita erilaisissa nuorten tapahtumissa.

Nuorisovaltuusto pitää esimerkiksi kahvioita erilaisissa nuorten tapahtumissa.

Nuorisovaltuusto haastoi kunnanvaltuuston jalkapallo-otteluun loppukesästä.

Nuorisovaltuusto haastoi kunnanvaltuuston jalkapallo-otteluun loppukesästä.

tapaa päättäjiä. Nuorisovaltuustoon voi törmätä myös ei-niin-poliittisissa merkeissä erilaisissa nuorten tapahtumissa.

Nuorisovaltuuston toimintaa ohjaavat Kangasalan kunnan vapaa-aikaohjaaja Tytti Eromäki-Heino, 4H-toiminnajohtaja Mikko Tahlo sekä erityisnuorisotyöntekijä Jommu Jussila.

Nuorisovaltuustossa saa arvokasta kokemusta vaikuttamisesta ja luottamustoiminnasta sekä tapaa uusia ihmisiä. Jäsenillä on mahdollisuus vaikuttaa nuoria koskeviin asioihin ja kehittää nuorisovaltuustotoimintaa. Kunnallispolitiikan käytäntöihin pääsee tutustumaan rennolla tavalla. Kokouksia pidetään noin kerran kuussa. Kannattaa myös muistaa, että nuorisovaltuustossa toimiminen on ennen kaikkea hauskaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?