Juhlahumu oli sekoittaa Eaglesin

Ennalta arvioiden varsin huolestuttavasti Kangasalan Kisa-Eagles kävi lauantaina häviämässä rumin 7–1-lukemin Hämeenkyrössä, kun sunnuntaina odotti ensimmäinen kotipeli pariin viikkoon jääkiekon kakkosdivisioonassa. Reilusti alle vuorokauden mittaiseksi jääneessä palautumisajassa kotkapaidat saivat kuitenkin nollattua kirvelevän tappion ja pystyivät kasaamaan rivinsä sunnuntain HiHo-kamppailuun.

Vastaan asettunut HiHo oli toki sarjajumbo, mutta edellisessä kohtaamisessa tamperelaisjoukkue oli kaapannut 7–6-kotivoiton värikkäiden vaiheiden jälkeen.

Vaikka kakkosdivisioona tiedetään välillä melkoiseksi hurlumhei-kiekoksi, tarjosi sunnuntain kiekkoiltapäivä Kangasalla enemmän tapahtumia kuin keskivertotilastomiehen kirjauskäsi tai sydän kestävät. Suunta kävi selväksi, kun Eaglesin Joonas Huura lähti kaksiminuuttiselle vain joidenkin sekuntien pelin jälkeen, ja seitsemän minuutin kohdalla kotijoukkue sai huomata olevansa jo kaksi maalia tappiolla. Aikalisä rauhoitti tilanteen, eikä lisämaaleja nähty kumpaankaan kenttäpäätyyn.

Toisessa erässä yleisölle ei tahtonut löytyä sopivaa hetkeä makkarajonossa kipaisemiselle, sillä erässä nähtiin peräti 32 jäähyminuuttia ja kahdeksan maalia. Hiki-Hockeyn 0–3-johto taittui 5–5-tasapeliksi kaksi ja puoli minuuttia ennen erän päättymistä, ja sen jälkeenkin tuomaristo joutui jakamaan erässä vielä 18 jäähyminuuttia.

Kangasalan jäähallissa sattui ja tapahtui viikonloppuna.

Kangasalan jäähallissa sattui ja tapahtui viikonloppuna.

Ratkaisu nähtiin kolmannen erän puolivälissä, kun Eagles iski kangasalalaisten ensimmäisen – ja vasta koko ottelun toisen – ylivoimamaalin. Pientä ironiaa oli siinä, että Antti Jyrkkä iski kuuman ja jäähyjen värittämän ottelun 6–5-voittomaalin Hi-Ho:n Antti Suokkaan istuessa rangaistusta kiekon vippaamisesta katsomoon. Tämän jälkeen erässä jaettiin vielä 29 jäähyminuuttia muun muassa Eaglesin Huuran pelirangaistuksen arvoiseksi katsotusta poikittaisesta mailasta.

Kotivoitto sunnuntaina oli omiaan nostattamaan juhlatunnelmaa Kangasalan kiekkopyhätössä uudelleen lauantain jäljiltä. Lauantaina jäähallissa vietettiin sen 20-vuotisjuhlaa puheiden, näytösottelun ja Eagles-junioreiden pelin merkeissä.

Seuraavan kerran Eaglesin edustus lennähtää kotijäälleen ensi sunnuntaina Kiekko-Ahmaa vastaan pelattavassa kamppailussa. Kyseessä on kotkapaitojen viimeinen kotiottelu tämän vuoden puolella.

Antti Jyrkkä napautti Eaglesille kolme pistettä varmistaneen ylivoimamaalin Hi-Ho:a vastaan.

Antti Jyrkkä napautti Eaglesille kolme pistettä varmistaneen ylivoimamaalin Hi-Ho:a vastaan.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?