Minitytöt kohtasivat kärkijoukkueita Kouvolassa

Viola Raatikainen pysyi taitavien espoolaisten tahdissa.

Viola Raatikainen pysyi taitavien espoolaisten tahdissa.

Pälkäneen Luja-Lukon minitytöt osallistuivat Kouvolan Kouvojen turnaukseen kymmenvuotiaiden tyttöjen sarjassa. Matkaan lähti kuusi mini- ja kolme mikrotyttöä.

Pälkäneläisten alkulohko oli kova, sillä espoolaiset EBT ja Honka lukeutuvat ikäluokan kärkijoukkueisiin. Lauantain ensimmäisessä ottelussa kohdattiin EBT.

Espoolaiset näyttivät, että korista voi pelata todella vauhdikkaasti ja kovaa. EBT:n prässi laittoi pälkäneläisten pasmat sekaisin alusta alkaen ja puoliajalla vastustaja johti 16–0.

Toinen puolisko meni hieman tasaisemmin, mutta voitto selkeästi 29–6 EBT:lle. Parhaiten kovien espoolaisten puristuksissa selvisivät Viola Raatikainen ja Heta Östring.

Honka-ottelusta odotettiin tasaisempaa, sillä vastustaja oli hävinnyt pälkäneläisten tapaan EBT:lle isoin lukemin. Puoliajalle päästiin parin pisteen takaa-ajoasemassa, mutta loppuhetkillä Honka onnistui hieman paremmin ja vei voiton lukemin 26–20. Pälkäneen koreista vastasivat Viola Raatikainen, Aada Pajula ja Sanni Ketola.

Lauantain kolmannessa ottelussa kohdattiin YMCA Heinola. Pälkäneläistytöt olivat nähneet Heinolan pelejä päivän mittaan ja edellisiä vastustajia selvästi pienemmät heinolalaiset vaikuttivat helpommalta vastustajalta.

Luja-Lukko lähti hakemaan avausvoittoa, mutta avausjakson veikin Heinola helposti 10–5. Hieman tiukemman taukopuhuttelun jälkeen kentälle marssi taisteleva Pälkäne. Puoliajalla tilanne oli kääntynyt Luja-Lukolle seitsemän pisteen erolla. Kolmas jakso meni taas Heinolalle ja päätösjaksolle lähdettiin Luja-Lukon pisteen johdossa. Ero kesti ja Pälkäne vei voiton lukemin 27–22.

Viola Raatikainen ja Heta Östring tekivät tukun koreja hyvän puolustuksen lisäksi. Valmentajien erityismaininnan sai Milla Kähäri, joka puolusti hyvin Heinolan takamiehiä.

 

Sijoitukseksi jäi 11. tila

Milla Kähärin puolustuspeli keräsi kiitosta.

Milla Kähärin puolustuspeli keräsi kiitosta.

Sunnuntain ottelussa Luja-Lukko ja Kotkan Peli-Karhut pelasivat sijoista 10–11. Ensimmäinen jakso oli tasaista ja tiukkaa puolustusta, kuten lukemat 4–4 osoittavat. Toinen jaksokin oli tasaista, vaikkakin PeKa onnistui siirtymään 13–9 johtoon.

Kolmas jakso pelattiin jälleen tarkasti 4–4, joten viimeisellä neljänneksellä oli odotettavissa tiukkaa vääntöä. PeKa onnistui riistämään pallon pälkäneläisiltä neljä kertaa ja nykäisi 11 pisteen kaulan. Rajusta yrityksestä huolimatta eroa ei saatu kiinni ja lopulta PeKa otti turnauksen kymmenennen sijan 26–15 voitolla.

Lea Wallgrén onnistui hyvin hyökkäyspäässä ja Tytti Ojanperä teki ensimmäisen korin. Sen näkivät ja kuulivat kaikki, niin kuin pitääkin. Lisäksi turnauksessa olivat mukana Sini Hirvonen ja Saga Pajula.

Viikonlopun sarjapeleissä nähdään, miten muiden alueiden joukkueita vastaan Kouvolassa pelatut tiukat ottelut Pälkäneen peliä kehittivät. Minitytöt kohtaavat lauantaina Pirkkalassa Pyrinnön ja BC Nokian. Mikrojen sarjapelit jatkuvat sunnuntaina yhteiskoululla kello 11 Pyrintöä ja kello 15 BC Nokiaa vastaan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?