Kalenterimyyjät taas liikkeellä

Aada Koivisto, Elias Haavikko ja Sara Sipilä suunnittelevat kalentereiden myyntiä.

Aada Koivisto, Elias Haavikko ja Sara Sipilä suunnittelevat kalentereiden myyntiä.

Harhalan koulun kalenterit tulivat perjantaina painosta ja ahkerimmat myyjät ehtivät Laitikkalan suunnalla myydä oman osuutensa jo viikonlopun aikana. Täydennystä on luvattu koululta, joten myynti jatkuu silläkin suunnalla.

– Hienoa nähdä, että projekti on yhä voimissaan, sanoo kalenteriprojektissa ensimmäiset kymmenen vuotta mukana ollut Ismo Auraneva.

Auraneva tuli mukaan projektiin omien lastensa myötä. Idea kalentereiden tekoon tuli alun perin opettaja Nina Perkiöltä. Tänä vuonna on vuorossa jo 22. kalenteri.

– Kalenterien teossa ja myynnissä on kaikki elementit hienoon kasvatukselliseen projektiin. Lapset oppivat tässä tuotteen suunnittelun, rahoituksen, valmistamisen ja markkinoille tuomisen. Lisäksi myyntityöhön tarvitaan käyttäytymistaitoja. Joka vuosi olen kuullut kiitosta siitä, miten Harhalan oppilaat myyvät kalentereja, Auraneva kertoo.

Myyminen vie muutaman illan

Paitsi kasvatuksellisuutta, kalenterimyynti lisää myös koulun ja kodin sekä vanhempien ja lasten yhteistyötä. Kalenterien valmistaminen on koulun vastuulla, ilmoitusmyyntiä taas hoitavat aktiiviset vanhemmat. Myynnin lapset hoitavat pareittain omilla alueillaan vastuuvanhemman johdolla.

– Myyjäpareissa on aina vanhempi ja nuorempi oppilas, joista vanhempi opastaa nuorempaa, Ismo Auraneva kertoo.

Oppilaat kiertelevät myymässä kalentereita ovelta ovelle marraskuun lopulta alkaen. Myynti on mukavaa, mutta myös jännittävää.

– Vähän hermostuttaa, miten ihmiset suhtautuvat meihin, neljäsluokkalainen Aada Koivisto sanoo.

Pääosin suhtautuminen on hänen mukaansa positiivista, mutta välillä myyjät kohtaavat myös nopeaa oven kiinni vetämistä nenän edestä.

Myyntityö vie lapsilta muutaman illan.

– Viime vuonna kiersin myymässä neljänä iltana ja ehkä tänä vuonna teen samalla tavalla, Koivisto suunnittelee.

Henrik Kalima esittelee myyntialueita Sara Sipilälle ja Aada Koivistolle.

Henrik Kalima esittelee myyntialueita Sara Sipilälle ja Aada Koivistolle.

Kalenterit tuovat opetukseen monipuolisuutta

Harhalan koulun kalenterissa on 13 kuukautta, sillä se alkaa tämän vuoden joulukuusta ja jatkuu vuoden 2017 loppuun. Jokaiselle kuukaudelle on oma kuva, jonka oppilaat ovat piirtäneet yksin tai ryhmissä.

– Tällä kertaa kuvien teemana on Pälkäneen matkailumahdollisuudet, rehtori Henrik Kalima kertoo.

Kalentereiden tekeminen ja myyminen on oppilaille motivoivaa, sillä kaikki myynnistä saadut tulot käytetään koululla oppilaiden hyväksi.

– Pystymme toteuttamaan opetussuunnitelmassa olevaa koulun ulkopuolista opetusta tämän kalenteriprojektin ansiosta. Käymme esimerkiksi teatterissa ja liikuntapaikoilla tai teemme opintoretkiä, Kalima kertoo.

Kalenterin ostaminen oppilailta onnistuu vain käteisellä rahalla. Kotiovilla tapahtuvan myynnin lisäksi kalenterin voi hankkia Aapiskukolta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>