”Hotelli voisi valmistua 2018”

– Jos asemakaava saadaan voimaan kesällä 2017, kuten tavoitteena on, niin hotelli voisi valmistua vielä vuonna 2018, sanoo kiinteistökehitysyhtiö Capital Five Oy:n toimitusjohtaja Juha Ryhänen.

Capital Five Oy ja Kangasalan kunta laativat marraskuun lopussa yhteistyösopimuksen, jossa sovittiin tontin luovutusehdoista hotellihankkeen käynnistämiseksi Kangasalan keskustassa. Uimahallin yhteyteen on tarkoitus rakentaa enintään 6000 kerrosneliömetriä ja 10-kerroksinen rakennus, joka sisältäisi hotellin lisäksi liiketiloja ja asuntoja.

Hotelli kattoterasseineen sijoittuu uimahallin viereen ja rakennusten välille tulee sisäyhteys. Suunnitteilla on myös yhteinen vastaanotto, lipunmyynti ja ravintola. Lisäksi uimahalliin on suunnitteilla toisen monitoimialtaan rakentaminen.

Osana hotellihankeen yhteistyötä kunta virittelee uusiksi myös keskusta-alueen pysäköintiä. Tarkoituksena on, että kunta rakentaa tontin läheisyyteen pysäköintitalon, josta myös lähirakennusten toimijoilla on mahdollisuus hankkia tarvitsemansa lisäpysäköintipaikat.

Hotellihanketta varten valmisteltu asemakaavan muutos asetettiin nähtäville marraskuun alussa. Tarkoituksena on, että asemakaavan tultua voimaan tontti luovutetaan 50-vuotisella vuokrasopimuksella kiinteistöyhtiölle, joka toteuttaa hankkeen.

Hotelliprojektilla tavoitellaan nykyistä suurempia kokouskävijämääriä ja lisää elävyyttä keskustaan, jonka kehittämiseen kunta haluaa satsata tosissaan. Kangasalan asukasmäärä ylitti tänä syksynä 31 000 asukkaan rajan, ja Tilastokeskuksen syyskuun lukujen mukaan kunnan asukasmäärä on kasvanut kuluneen vuoden aikana suhteellisesti eniten koko Tampereen kaupunkiseudulla.

Hotellirakennuksen luonnoksessa näkymä kaakon suunnalta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Talonen.

Hotellirakennuksen luonnoksessa näkymä kaakon suunnalta. Kuva: Arkkitehtitoimisto Talonen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?