Mummeli vastaa mymmelille

Mummon murinoissa nimimerkki Mymmeli pohtii elettyä elämää ikääntyneen ihmisen näkökulmasta. Hän kirjoittaa otsikolla; Huonoa omatuntoa (SHL 16.11.) muun muassa seuraavasti: ”Elämän loppusuoralla pohtii kaikenlaista. Tulevasta ei ole tietoa, mutta kun katselee taaksepäin, niin ihan menee välillä mielenrauha. Tuliko olluksi edes kohtuudella kunnon ihminen vai pitääkö kantaa kovastikin huonoa omatuntoa”.

Hän käy läpi elämän eri vaiheet. Lapsuuden vallattomuuden, koulu ajat, nuoruuden, vuosikymmenet töissä. Tunnonvaivoja on saattanut jäädä monista eri asioista.

Nämä ovat tärkeitä kysymyksiä pohdittavaksi ja ne vaativat myöskin vastauksia.

Elämämme tärkein kysymyshän kuitenkin on se, että missä me vietämme iankaikkisuutemme.

Ensinnäkin, kyllä meillä on tulevasta tietoa ihan tarpeeksi. Kannattaa vain avata Raamattu ja katsoa, mitä Jumalan sana sanoo näistä asioista.

Huono omatunto johtuu siitä, että meihin tosiaankin on jo luomisessa asetettu omatunto, ja Raamattu sanoo, että ”kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla”.

Nyt Jumala on kuitenkin jo ratkaissut tämän syntikysymyksen meidän puolestamme. Hän antoi oman rakkaan poikansa sijaisuhrina kärsimään meidän pahojen tekojemme rangaistuksen. Siis Jeesus sovitti meidän syntimme ristin puun päällä. Ja tämä on se ilosanoma, evankeliumi, jota meille tarjotaan.

Raamattu sanoo, että; ”etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan ja huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on”. Ja vielä: ”Katso, nyt on otollinen aika, katso nyt on pelastuksen päivä”. Sillä emmehän me tiedä tuleeko meille huomista päivää ensinkään.

Esimerkiksi hyvin eletyn elämän ansiosta me emme pelastu. Vaan: ”armosta te olette pelastetut, ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi”.

Vain Jeesuksen Kristuksen veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä. ”Sillä ei ole muuta nimeä taivaan alla ihmisille annettu, jossa me voimme pelastua”. Tämä ei ole ihmisen teko, vaan Jumalan teko meissä.

Room. 10: 9,10. ”Jos sinä siis tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut, sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan”.

Ja vielä tähän päätteeksi Jeesuksen sanat: Mark. 8: 36 – 38.”Mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman, mutta saisi sielulleen vahingon? Sillä mitä ihminen voi antaa sielunsa lunnaiksi?

Joka häpeää minua ja minun sanojani tässä syntisessä ja avion rikkovassa sukupolvessa, sitä myös Ihmisen Poika häpeää, kun hän tulee Isänsä kirkkaudessa pyhien enkelien kanssa”.

Kuunnellaanpa tänä Jouluna oikein tarkkaan tätä meille taivaasta lähetettyä Ilosanomaa, Jouluevankeliumia.

Asta Metsomäki

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?