Reformaation täydennys

Lutherin Maralle tuli 500 vuotta sitten keskenmeno. Aloittamansa kirkon ja uskon oppien muokkaus jäi häneltä harmittavasti vajaaksi. Reformaation kohta koittavana juhlavuonna saatettakoon uudistustyönsä kunniakkaaseen päätökseen.

Biibelissä ynnä uudessa testamentissa on kirjattuina aimo annos muinaisten miesten viisaita mietteitä, runsain määrin noudattamiskelpoisia elämisen ohjeitakin. Isoilta osiltaan nuo vanhat opukset on kuitenkin aihetta reippaasti päivittää nykyaikaan.

Kiireellisimpänä oikaisuosiona kipattakoon jumala, jumalat ja kaikki muutkin koskaan olemattomat henkiolennot, pelsepuupit ja paholaiset samoin kuin helvetit, taivaat ja manalat vihdoinkin historian suureen kompostiprosessiin hyötymullaksi muhimaan ja ehkä joskus jotain myönteistä, uutta ja raikasta eloa, iloakin versomaan!

Satavuotisen Suomenkin kunniaksi ja ylösrakennukseksi tervetuloa käynnistämään kaikille kansalaisille avointa, kauan kaivattua, 2000-luvun kansallista ja kansainvälistä herätysliikettä vaikkapa nimeltään tulkoon valkeus!

Jumaliin ynnä muihin huuhaajuttuihin tähän asti uhratut, mittaamattomat aineen ja hengen energiat kun vastedes koko ainutlaatuisella maapallollamme laitetaan hyvää ja hyödyllistä, todellista ja tarpeellista palvelemaan, suurenmoiselle luonnollemme sekä viisastuneelle ihmiskunnallekin saattavat silloin vielä antoisat onnen päivätkin koittaa.

 

Mikko Kiio

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?