Luova uho käväisi valtuustosalissa

Seudullisen elinkeinoyhtiön Tredean toimitusjohtaja Harri Airaksinen astui kevyeen miinaan heti avaussanoissaan. Kangasalan valtuustolle yhtiön toiminnasta tilannekatsausta pitänyt Airaksinen kutsui valtuustoa erheellisesti kaupunginvaltuustoksi mutta ennätti nopeasti paikkaamaan tilanteen.

– Kangasala on niin dynaamisesti kasvava, ja keskustaa on kehitetty määrätietoisesti. Elinkeinoelämän aktiivinen dialogi pelaa myös tuonne elinkeinoyhtiön suuntaan, hän perusteli sekaannustaan.

Anteeksi saanut toimitusjohtaja linjasi yhtiön keskeisiksi tehtäviksi investointien edistämisen, yrityspalveluiden kehittämisen ja erilaisten osaajien houkuttelemisen. Töitä tehdään Airaksisen mukaan jatkossa huomattavasti aiempaa pienemmällä väkimäärällä, ja myös työskentelytapaan haetaan muutoksia.

– Siitä, että meillä on erilaisia hankeihmisiä istumassa toimistolla pyörittämässä hankkeita, yritämme siirtyä enemmän nopeisiin ja ketteriin selvityksiin, Airaksinen selvitti.

Yhtenä esimerkkinä ketteryydestä ja näkymisestä yritysten arjessa hän mainitsi innovaatiosetelin, jolla yritysten kehityshankkeita voidaan tukea 500–5000 eurolla. Ensi vuodelle tähän on varattu rahoitusta 400 000 euroa.

Keväällä pestinsä aloittanut toimitusjohtaja esitteli valtuutetuille yhtiön nykykuulumisten lisäksi Tampereen kaupunkiseudun tuoretta – ja ensimmäistä – seudullista elinkeino-ohjelmaa. ”Luova uho” -ohjelman keskiössä ovat digitaalisuus ja kansainvälisyys sekä se, miten auttaa vientimahdollisuuksissa etenkin sellaisia yrityksiä, jotka havittelevat kasvua tosissaan.

– Siinä olemme jäljessä pääkaupunkiseutua, Oulua – ja ehkä jopa Turkua.

Airaksisen vastaukset tuntuivat jättävän jonkin verran pureksittavaa valtuutetuille. Ilmaan jäivät roikkumaan esimerkiksi kehitysyhtiön rooli tonttihauissa ja 50 000 euroa vuodessa maksavan Brysselin toimiston hyödyntäminen.

Tredea Oy:n toimitusjohtaja Harri Airaksinen esitteli seudullisen elinkeinoyhtiön toimintaa ja vastaili valtuutettujen kysymyksiin Kangasalla viime maanantaina.

Valtuusto

Päättäjä: Kangasalan kunnanvaltuusto

Aika: 12. joulukuuta 2016 kello 18

Esityslista: 10 pykälää

Tärkeimmät asiat: Aseman teollisuusalueen asemakaavan muutos

Kokouksen kesto: Yksi tunti ja 25 minuuttia

Poissa: Mia Rajala, Jani Viinikainen

Tredea Oy

  • * Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö
  • * Perustettu 1.1.2009 vastaamaan kaupunkiseudun seudullisen elinkeinopolitiikan toteutuksesta ja kaupunkiseudun kilpailukyvyn ja vetovoiman vahvistamisesta
  • * Omistajina Tampereen kaupunkiseudun kunnat Tampere,  Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?