Mikrotytöt selvisivät ylempään jatkosarjaan

Elina Räväsmäki (vasemmalla), Sonja Tuhola ja Lea Wallgrén olivat mukana kaatamassa Pyrintöä ja BC Nokiaa.

Pälkäneen 8–9-vuotiaat koripallotytöt pelaavat keväällä mikrotyttöjen kakkosdivisioonan ylemmässä jatkosarjassa. Paikka varmistui viimeisessä kotiturnauksessa marraskuun lopussa. Pälkäneläiset päätyivät syksyn lohkossaan kärkinelikkoon, kun sekä Pyrintö -08 että Nokia kaatuivat yhteiskoululla.

Pyrintö-ottelun alku oli tahmea. Kotijoukkue vei kaksi ensimmäistä ja vähäkorista jaksoa pisteen erolla, kunnes luottamus omaan tekemiseen kasvoi ja peli alkoi kulkea. Tähtipelaajana palkitun Lea Wallgrénin upeat kaukoheitot (yhteensä 11 pistettä) olivat liikaa Pyrinnölle ja ottelu kääntyi kotijoukkueen eduksi. Vasta seitsemänvuotias Martta Mattila teki vapaaheitosta uransa ensimmäisen korin oikeassa ottelussa.

Päivän toiseen otteluun asteli aivan erilainen Luja-Lukko. Pelaajat olivat alusta asti hereillä ja palloa laitettiin pussiin oikein urakalla. Elina Räväsmäki heilutti tahtipuikkoa, eikä nokialaisilla ollut jalansijaa kentällä.

Saldona siis kaksi hienoa voittoa hurmioituneen ja runsaslukuisen yleisön edessä. Joulunavausviikonloppuna pälkäneläiset kohtasivat vielä Tesomalla Pyrinnön ja Kangasalan. Vajaalukuinen mikrotyttöjoukkue joutui outoon tilanteeseen omien valmentajiensa ollessa estyneitä. Onneksi C-poikavalmentaja Mikko Pajula otti tilanteen haltuun ja luotsasi tytöt voittoon KU-68:sta ja Pyrintö -08:sta.

Seitsemän sitkeää tyttöä pelasi hienoa puolustuspeliä molemmissa otteluissa eikä päästänyt vastustajiaan edes lähelle voittoa. Onnistumisia saatiin laajalla rintamalla ja kaikki tytöt pääsivät näyttämään korintekotaitojaan.

Aiemmin kaudella korirengasta kolistelleet Kerttu Huhtala ja Martta Mattila heiluttivat sukkaa ja näin ovat kauden ensimmäiset pelitilannekorit nähneet päivänvalon. Tuskinpa jäivät viimeisiksi.

 

 

PäLuLu – Pyrintö 08 32–20

Tähtipelaajat

3 Lea Wallgrén

2 Saga Pajula

1 Sanni Ketola

Tähtiraati: Elina Wallgrén, Aada Pajula ja Oskari Ketola

 

PäLuLu – BC Nokia 44–21

Tähtipelaajat

3 Venla Metsomäki

2 Sonja Tuhola

1 Elina Räväsmäki

Tähtiraati: Pekka Huhtala ja Esa Räväsmäki

 

PäLuLu – KU-68 38–10

Tähtipelaajat

3 Lea Wallgren

2 Saga Pajula

1 Venla Metsomäki

 

PäLuLu – Pyrintö-08 49–30

Tähtipelaajat

3 Sonja Tuhola

2 Martta Mattila

1 Kerttu Huhtala

Tähtiraati: Mikko Pajula

 

 

Sarjatilanne

Pyrintö Tro 8 8 0 455-179 16
PäLuLu 8 6 2 305-231 12
PirVi 8 5 3 293-319 10
Pyrintö 08 8 4 4 234-221 8
Rapy Kelt 8 2 6 204-277 4
BC Nokia 8 2 6 253-302 4
KU-68 8 1 7 181-396 2

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?