Kauppiasvaihdos: Miia ja Ari Piiroinen haluavat kuunnella asiakkaitaan

Pälkäneläiset tietävät, mitä kaupaltaan haluavat

Miia ja Ari Piiroinen aloittavat K-Supermarket Pälkäneen kauppiaina vuodenvaihteessa.

Vuodenvaihde tarjoaa hyvän tilaisuuden elämänmuutoksiin. Pälkäneen K-Supermarketin kauppiaina maanantaina aloittavat Miia ja Ari Piiroinen tekevät kerralla kaksi isoa muutosta: Joensuusta Pälkäneelle saapuvat kauppiaat vaihtavat samalla myös ketjua.

16 vuotta Joensuun kaupunkialueen aluepäällikkönä toimineella Arilla on takanaan 25 vuoden ura osuuskaupassa, ja myös Miia tutustui aikanaan kaupan alaan osuuskauppalaisena ja konsulenttina ennen kuntosaliyrittäjän uraa.

Osuuskaupan tiukan ketjukonseptin tuntevia Piiroisia kiehtoo Keskon kauppiasvetoisuus.

– Uskon, että se on tulevaisuuden tapa toimia, Ari Piiroinen sanoo.

Kauppiasvetoisuuteen kuuluu se, että kauppiaat antavat kaupalleen kasvot. Se ei Piiroisia haittaa.

– Huomasin heti kassalla, että ihmisiä kiinnostaa, millaiset tyypit paikkakunnalle saadaan, Miia Piiroinen kertoo.

Kaksikko nauttii siitä, että saa tutustua asiakkaiden kanssa.

– Se on ainoa keino oppia tarjoamaan sitä, mitä asiakkaat tarvitsevat ja kaupaltaan haluavat.

Piiroiset aikovat tehdä K-Supermarketista pälkäneläisten kaupan. Hyvän ruokakaupan rakentaminen on pitkäjänteistä työtä. Kyse on joukkuelajista. Kaupan kehittämisessä auttaa uusien yrittäjien palvelukseen siirtyvä kokenut työntekijäkaarti.

Valikoimia ja kauppaa kehitetään asiakkaita kuunnellen.

– Pyrimme huomioimaan kaikki ikäluokat ja kaikenlaiset tarpeet, jotta oman kylän kaupasta löytyisi kaikki tarvittava.

Maalaiskunnan kaupan suurimpia kilpailijoita ovat valtaväylien risteyksien jättihallit. Kotikylän marketti voi erottua niistä muun muassa hyvällä fiiliksellä ja lähituotteilla.

– Paikallista tarjontaa on tarkoitus ottaa niin paljon kuin vain pystyy, Ari Piiroinen sanoo.

 

Asuntoa etsitään kaikessa rauhassa

Miia ja Ari Piiroisella on pitkä kokemus osuuskaupan puolella. Nyt he ryhtyvät kauppiaiksi.

Tampereen seutu oli Piiroisten ykköstoiveita, kun he alkoivat pohtia kauppiasuraa.

– Muutimme 16 vuotta sitten kaksistaan Turusta Joensuuhun ja nyt palaamme kahden lapsen ja koiran kanssa takaisin päin, Turusta kotoisin oleva Miia Piiroinen sanoo.

Ari Piiroisella puolestaan on Tampereen seudulla sekä sukulaisia että kaveriverkostoja. Niinpä Pälkäneen tarjoama tilaisuus kiehtoi kauppiaita saman tien.

– Tämä on kehittyvää, aktiivista aluetta, joka tarjoaa hyvät mahdollisuudet koko perheelle.

Päätös lopullisesta kodista ja asuinpaikasta tehdään rauhassa, ja ratkaisuun vaikuttavat olennaisesti lapset ja heidän harrastuksensa. 12-vuotias tytär harrastaa yleisurheilua, kaksi vuotta nuorempi poika pelaa kori- ja pesäpalloa.

– Nyt keskitytään siihen, että saadaan kaupalla kaikki kuntoon. Kun asiat ovat järjestyksessä, asuntoa aletaan hakea perheen ehdoilla, Ari Piiroinen sanoo.

Toistaiseksi perhe asustaa Tampereen keskustassa. Omakotitalon jälkeen kerrostaloasunto tuntui isolta muutokselta.

– Nyt tajusi, miten paljon vuosien varrella on kertynyt tavaraa. Vaikka pistimme paljon myyntiin, niin Tampereelle ajettiin kuorma- ja pakettiautot sekä peräkärry täynnä tavaraa.

Piiroiset varautuivat siihen, ettei joulun alla myyntiin laitettu Joensuun talo mene heti kaupaksi

– Mutta yllättäen katsojia on käynyt jo ennen virallista esittelyä.

Omakotitalon lisäksi Joensuussa on myynnissä myös Miian kuntosaliyritys. Vaikka työntekijät pyörittävät sen arkea, yritys teettää kuitenkin monenlaista hoidettavaa.

Piiroiset tietävät, että edessä on pitkiä päiviä kaupalla. Miia suunnittelee tutustuvansa paikkakuntaan muutenkin kuin tiskin ja kassakoneen takana.

– Ajatuksena on elvyttää vanhaa juoksuharrastusta ja tutustua lenkkeillen sekä Pälkäneeseen että Tampereeseen. Kuntosalille ei ole mikään kiire. Mutta jossain vaiheessa olisi kiva kokeilla ryhmäliikuntaa harrastajan kuvakulmasta, lukemattomia spinning-, kahvakuula- ja zumbatuteja vetänyt Miia sanoo.

Ari Piiroinen tietää, ettei kalastus- tai keilailuharrastukselle ole lähiaikoina aikaa. Siksi hän voi keskittyä ruuanlaittoon, joka ei ole pelkästään perheen ruokkimista, vaan menee välillä harrastuksen puolelle.

 

 

 

Karppisten läksiäiskahvit torstaina

Pälkäneen K-kaupan Supermarketiksi reilut viisi vuotta sitten laajentaneet Timo ja Sanna Karppinen lopettavat lähes 15-vuotisen kauppiasuransa vuodenvaihteessa. Läksiäiskahveja juodaan torstaina kello 12–16. Kello 12 on luvassa myös yllätysohjelmaa.

 

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?