Pappi tavattavissa ennen messua kirkossa

Tammikuun alusta alkaen ennen Kangasalan kirkon sunnuntaiaamun messua voi tavata papin. Aikaa on kahdenkeskiselle keskustelulle eli sielunhoidolle sekä yksityiselle ripille. Yksityinen rippi tarkoittaa mahdollisuutta tunnustaa omat synnit Jumalalle papin läsnä ollessa, ja saada papilta niihin synninpäästö.

Pappi on tavattavissa aina ennen messua sunnuntaisin kello 9.15−9.45 morsiamen huoneessa. Tapaamista ei järjestetä Aarrearkkumessujen yhteydessä 26.2. ja 2. huhtikuuta.

Kellot soivat juhlavuoden kunniaksi

Kangasalan kirkon kellot soivat uuden vuoden aattoyönä puolilta öin. Kellojen soitto juhlistaa alkavaa juhlavuotta 2017. Juhlavuoden aikana juhlitaan niin Suomea, reformaatiota kuin omia paikallisia seurakuntajuhlia.

Vuonna 2017 Kangasalan seurakunta juhlii 650-vuotista historiaansa, Kangasalan kirkko täyttää 250 vuotta, reformaatiosta eli uskonpuhdistuksesta tulee kuluneeksi 500 vuotta ja Suomi saavuttaa 100 vuoden iän.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?