Vuosihoroskooppi: Plutonius Tähtinen uskoo tietävänsä vuoden 2017 metkut jo etukäteen

”Se joko onnistuu tai sitten ei”

Sydän-Hämeen Lehden vilkkusilmäinen luottoastronomi Plutonius Tähtinen sai joululahjaksi uuden teräväpiirtokristallipallon, jonka hän valjasti ensi vuoden tutkailuun – ja näkemänsä Plutonius halusi jakaa myös Sydän-Hämeen Lehden lukijoiden kanssa. Lue, mitä vuosi tuo tullessaan – jos uskallat!

 

Oinas 21.3.–19.4.

Oinas, älä uinu onnesi ohi! Alkuvuonna sinulla on mahdollisuuksia vaikka mihin, mutta ajoittainen flegmaattisuutesi uhkaa vaarantaa hyvät saumat. Älä siis jää laakereillasi lepäämään, vaan paina kaasua vaikka välillä laiskottaisi. Yritteliäisyys palkitaan lopulta.

Tähtien asento lupaa oinaille onnellista kesää. Keskikesällä eteen tulee jotakin yllättävää: elämä tuo eteesi mysteeripaketin, josta koituu paljon iloa. Alkutalvesta ihmissuhderintamalla näkyy pieniä ryppyjä, mutta vuosi päättyy kuitenkin onnellisissa merkeissä.

 

Härkä 20.4.–20.5.

Vuosi lupaa sinulle alkuvuodelle melko tasapaksua puurtamista, mutta loppuvuodesta alkaa tapahtua niin työ- kuin ihmissuhderintamallakin.

Työsi ja urasi tuntuvat junnaavan paikoillaan, ja arki tuntuu liiankin rutiinilta. Malta kuitenkin mielesi, sillä loppuvuosi saattaa tuoda sinulle työrintamalla mukavia palkintoja – ahkeruutesi ja sinnikkyytesi eivät jää huomaamatta, kun vain härkämäisesti jaksat puurtaa.

Alkuvuodesta piilevä pikkumaisuutesi alkaa herättää närää läheisissäsi, niinpä sinun tuleekin kiinnittää huomiota turhan valittamisen suhteen. Loppuvuonna taas ihmissuhteesi alkavat todella herätä eloon, ja saatatkin syöksyä suin päin härkänä kuumaan suhteeseen.

 

Kaksonen 21.5.–21.6.

Kevään lapsi on tänä vuonna myös syksyn lapsi, eli syntymäpäiväjuhlien lisäksi saat juhlan aihetta myös myöhemmin syksyllä. Tämä pätee myös kuvainnollisesti, kuten tunnetun kaksosen, näyttelijä Harrison Fordin tapauksessa – kirvesmiehen hommia tehnyt miekkonen kypsyi supertähdeksi vasta myöhemmällä iällä. Molemmissa tapauksissa periaate on kuitenkin sama: kova työ palkitaan aina ennemmin tai myöhemmin.

Älä silti unohda, että uuttera aherrus vaatii vastapainokseen myös lepoa ja virkistystä.

Rakkauselämässä riittää vipinää etenkin vaalea- ja ruskeaveriköillä sekä punatukkaisilla. Myös kaljuja saattaa onnistaa.

 

Rapu 22.6.–22.7.

Vuosi vaihtuu räiskyvissä merkeissä, mutta varmista, ettei sinulla räisky yli. On hyvä rauhoittuakin välillä. Pääsiäisen aikoihin taivaankappaleet ovat ravuille suotuisissa asennoissa. Tartu silloin eteesi tuleviin tilaisuuksiin rohkeasti – et tule katumaan!

Anna kesäauringon kuoria viimeisetkin rippeet tielläsi olevasta kyynisyydestä ja anna auringon paistaa. Syksyllä elät kaikin puolin seesteistä ja hehkuvaa aikaa.

 

Leijona 23.7.–22.8.

Alkava vuosi tulee olemaan sinulle haasteellinen – leijonamaiseen tapaan et voi paistatella auringossa ja antaa toisten palvoa sinua, vaan nyt on vuorosi puurtaa ja jaksaa.

Muille niin tuttu viehätysvoimasi on ensi vuonna alamaissa, ja tämä näkyy ihmissuhteissasikin – yllättäen saatatkin olla muille kuin ilmaa. Tämä ei tosiaankaan ole sinulle ominaista, ja järkytys saattaakin olla suuri itsetuntosi saadessa jatkuvasti kolauksia. Selviät tästä kuitenkin muistamalla, että huomenna on uusi päivä ja mäkileijonaa mukaillen jokainen tsäänssi on uusi mahdollisuus.

 

Neitsyt 23.8.–22.9.

Alkuvuonna saat olla hitusen itsekäs ilman suuria seurauksia. Voit siis keskittyä aiempaa enemmän harrastukseesi, syventyä lempikirjoihisi ja -elokuviisi tai ihan vain olemiseen niin, että muutkin ymmärtävät – olet ansainnut oman aikasi jo viime vuonna.

Kesää kohden on kuitenkin syytä antaa aikaa myös muille. Sen ei pitäisi tuottaa vaikeuksia armeliaan alkuvuoden jälkeen, mutta jos näin käy, on sinulla itsetutkiskelun paikka. Olisiko sinun syytä antaa tukeasi paitsi itseäsi heikommille myös niille, jotka vaikuttavat vahvoilta?

Elokuu on sinulle suurten onnistumisten aikaa. Jupiterin asento loppuvuodesta ennakoi toista huippua marraskuussa.

 

Vaaka 23.9.–22.10.

Saatat hieraista silmiäsi useampaankin kertaan alkutalvesta. Älä anna hämmennykselle kuitenkaan valtaa, vaan ota vastaan se, minkä elämä tarjoaa. Alkukesästä pääset elämäsi seikkailulle – vuoden ensimmäinen terassikiertue tuo mukanaan jotain muutakin kuin auringossa kärventyneen ihon ja jyskyttävän päänsäryn.

Loppuvuodesta tarvitaan diplomaattista tasapainoilua, kun joudut osalliseksi kahden Neitsyen väliseen sanaharkkaan. Tässä pääsetkin näyttämään parasta osaamistasi.

 

Skorpioni 23.10.–21.11.

Vuosi tulee tuomaan elämääsi aktiivisuutta, seikkailuja, kokemuksia ja paljon hyvää – edessäsi on kerta kaikkiaan loistovuosi.

Alkuvuonna jaksat painaa työelämässäsi ennen näkemättömällä draivilla, eikä tämä jää huomaamatta eikä palkitsematta. Anna palaa, nyt hommat sujuvat! Pystyt pitämään piikittelevän luonteenlaatusi aisoissa, ja ystävällisyytesi toisia kohtaan kantaa maukasta hedelmää.

Ihmissuhteissasi koet sellaista menestystä, että pois tieltä risut ja männynkävyt. Sinkku-skorpioneille tämä saattaa tietää suorastaan juhlahetkiä, eikä pariskunnilla näytä yhtään huonommalta. Tiedossa saattaakin olla varsinaista orgastista ilotulitusta.

 

Jousimies 22.11.–21.12.

Jousimiehen vuotta leimaa kyltymättömyys, joka heijastuu tekemiseen monella tavalla. Oli kyse sitten ruoasta, juomasta, urheilusta tai rakkauden iloista, pyrit saamaan kaikkea mahdollisimman paljon. Määrätietoinen asenteesi ja venymisesi tuottaa lähipiiriisi hyviä asioita, koska olet myös valmis tekemään töitä tavoitteidesi saavuttamiseksi. Tinkimätön asenteesi huomataan myös työpaikalla.

Yritä kuitenkin pitää maltti mukana, koska kehosi ei välttämättä kestä kaikkea sitä, mitä mielesi halajaa – Roomaa ei rakennettu päivässä, mutta se paloi yhdessä yössä.

Voiko yksi syy asioihin heittäytymiselle olla se, että haluat välttää isojen kysymysten kanssa painimisen? Siinä ei ole mitään väärää, olet murehtinut jo kylliksi.

 

Kauris 22.12.–19.1.

Rehteinä ja tasapainoisina tunnetut kauriit kokevat alkuvuodesta kultaisia hetkiä niin työ- kuin ihmissuhderintamalla. Kultaisten hetkien kääntöpuoli on se, että heinäkuussa sisäinen seikkailijasi ottaa vallan ja ajaudut moniin yhteentörmäyksiin.

Loppusyksystä saavutat jälleen tasapainon. Saat tasapainon löytämiseen apua yllättävältä taholta. Vuosi näyttää ensin päättyvän dramaattisissa merkeissä, mutta lopputulos on kuitenkin enemmän kuin tyydyttävä.

 

Vesimies 20.1.–18.2.

Positiivinen energiasi alkaa valaa uskoa muihinkin lähelläsi oleviin, ja ensi vuonna levität ympäristöösi monenlaista hyvää.

Työssäsi joudut painimaan erilaisten haasteiden kanssa, mutta pettämätön ongelmanratkaisukykysi pitää pääsi hyvin pinnalla. Helppoa tämä ei aina ole, mutta yleensä onnistut. Pienet takapakit kuuluvat asiaan ja antavat onnistumisille sopivasti perspektiiviä.

Rakkauselämäsi näyttää melkoiselta jonglööraukselta, ja epävarmuuden hetteiköt vaanivat. Jos kuitenkin pystyt keskittymään olennaiseen ja pitämään fokuksesi kurissa, on vuosi sinulle hyvä. Koet kuitenkin helposti olosi epävarmaksi suhteessasi, vaikkei siihen syytä olisikaan.

 

Kalat 19.2.–20.3.

Suuret päätökset odottavat vasta vuonna 2018, mutta polkua niihin pohjustetaan ensi vuoden ratkaisuilla.

Vuosi 2017 onkin kaloille kutkuttava: erilaisia mahdollisuuksia tulee vastaan enemmän kuin ulkotulia Kuhmalahden raitilla jouluaattona. Luokattomaan lukioon tottunutta sukupolvea valinnanvapaus miellyttää, mutta etenkin vanhemmilla kaloilla liiat vaihtoehdot aiheuttavat ylimääräistä huolta. Vaan huoli pois, et valitse väärin kun kuuntelet sydämesi ääntä (mutta ei sitä, joka kehottaa vetämään kinuskikakun ja askin tupakkaa joka päivä).

Kiinnitä huomiota merkittäväksi muodostuvaan numeroon kolme.

Plutonius Tähtinen kurkisti ensi vuoden antiin jo tämän vuoden puolella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?