Kunnallistiedot: Torstaina 30. joulukuuta 1976

Pälkäne vastustaa postiautolinjojen lakkauttamista

Posti ja lennätinhallitus on päättänyt esittää vuoden 1977 aikana lakkautettavaksi yhdeksän postiautolinjaa. Näihin linjoihin kuuluvat mm. Tampereen postikonttorin hoidettavina olevat postiautolinjat n:o 12 Tampere-Pälkäne-Hämeenllinna-Helsinki ja n:o 302 Tampere- Kangasala- Salmentaka- Pakkala-Kuhmalahti-Luopioinen-Hämeenlinna.

Pälkäneen kunta vastustaa postiautolinjojen 12 ja 302 lakkauttamista. Posti- ja lennätinhallitukselle antamassaan lausunnossa kunnanhallitus toteaa mm. että reiteiltä, joilta postiautolinjat aiotaan lakkauttaa, on posti kuitenkin kuljetettava eikä henkilökuljetuksen lopettamisen aiheuttama säästö voine olla kovin huomattava.

Linjojen lakkauttaminen heikentää harvaan asutun seudun palveluita entisestään ja vaikuttaa mm. koululaiskyydityksiin, joista osa on tapahtunut postiautolla.

Kirjeessään 13.12.1976 ovat Postiliiton Tampereen osasto ry ja Postiliiton Tampereen Automiehet ry todenneet, että kyseisten linjojen kannattavuudelle asetettavat vaatimukset ovat toisarvoinen kysymys ja niiden pääasiallinen tehtävä on harvaan asutun maaseudunasukkaiden palvelu.

Mainitut yhdistykset ovat pyytäneet kunnan lausuntoa siitä, tullaanko posti- ja lennätinhallituksen em. toimenpiteellä sanottavasti alentamaan kunnan alueella joukkoliikenteen palvelutasoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?