Eagles: Katsojat ja pelaajat viihtyvät tilanteiden ristiaallokossa, mutta valmentajaa välillä kylmää

Kakkosessa sattuu ja tapahtuu

Vastustaja karkaa 4–0-johtoon, mutta tappiotilanne kääntyy omien 4–6-voitoksi. Oma joukkue johtaa peliä alkuminuuttien jälkeen vakuuttavasti 2–0, mutta ottelu päättyy vastustajan voittoon maalein 5–7 – ja viimeinen osuma syntyy tyhjään maaliin hetki sen jälkeen kun tasoituksen iskeminen avopaikasta ei onnistu.

Kakkosdivisioonakiekkoilu on yleisölle mitä viihdyttävintä, mutta tilanteiden nopea kääntyminen ja toistuva maali-ilottelu uhkaa koetella valmentajan verenpainetta.

– Näissä peleissä kyllä sattuu ja tapahtuu. Ei viimeksi, kun valmensin tällä tasolla, ollut ihan tällaista, että pelit voivat kääntyä ihan mihin tahansa, sanoo Kangasalan Kisa-Eaglesin valmentaja Osmo Lindström.

Osasyy tälle lienee se, että hyökkäyspelaamisessa annetaan joka joukkueessa pelaajille varsin paljon vapauksia; menestystä ei haluta hakea kaiken hauskuuden ja pelaamisesta nauttimisen hinnalla.

Suurempi syy ennalta arvaamattomille tuloksille voi löytyä tasaisesta sarjasta. Klisee ”mikä joukkue tahansa voi voittaa minkä joukkueen hyvänsä” on osoittautunut paikkansa pitäväksi. Edes sarjaa selvän näköisesti johtava HC Giants ei ole Lindströmin mielestä niin kova kuin sarjataulukko antaa ymmärtää.

– He ovat vain onnistuneet kääntämään niitä tärkeitä kolmen pisteen voittoja. Voitimme Giantsin kertaalleen heti sarja-avauksessa ja viimeksi hävisimme niukasti, Eagles-luotsi muistuttaa.

Sinne helähti. Eaglesilla ei ole ollut vaikeuksia päästä maalintekopaikoille, mutta viimeistely säädyllisellä prosentilla on tuottanut välillä ongelmia.

Tappio tuli juurikin jutun alussa mainitussa käänteitä sisältäneessä vieraspelissä 5–7-lukemin – viimeisessä ottelussa ennen joulutaukoa. Joukkueet kohtaavat Hollolassa uudelleen heti joulutauon jälkeen vuoden ensimmäisessä pelissä lauantaina 7. tammikuuta. Saman viikonlopun sunnuntaina Eagles isännöi Kangasalla Valkeakosken Kiekko-Ahmaa ”paikalliskamppailussa”.

– Kaikkihan nämä pelit tässä sarjassa ovat tavallaan vähän kuin paikallispelejä. Kotipeleistä pitäisi pystyä ottamaan kolmen pisteen voittoja ja vieraista sitten niitä irtopisteitä.

Eagles on saalistanut kotikaukalossaan kahdeksasta pelistä viisi voittoa. Vieraskentiltä tappioita ja voittoja on kertynyt yhtä paljon.

 

Avausmaalin teon vaikeus

Eaglesille on ollut tällä kaudella tyypillistä niputtaa voitot ja tappiot ryppäisiin: kolmen pelin tappioputkea on seurannut neljän pelin voittoputki ja niin edelleen. Toistuva kaava on ollut myös vaikeus päästä tulostaululle otteluiden alussa – lähes joka pelissä vastustaja on avauserässä rokottanut kerran, kahdesti tai jopa kolmesti samalla kun Eagles on hallinnastaan huolimatta jäänyt nollille.

– Viimeistely on ollut meille vaikeaa, Lindström myöntää.

Hän ei ole kuitenkaan huolissaan, sillä joukkue pystyy rakentamaan kasapäin tilanteita vastustajan maalille joka pelissä.

– Kun se maalinteko loksahtaa kohdilleen, niin se näkyy nopeasti tuloksissa.

Joukkue ei olekaan tinkimässä tavoitteestaan pelata sarjan finaalissa – ja voittaa.

– Syksy on ollut aika vaihteleva, ei vaikea mutta päätä vaivaava flunssa-aaltoineen ja kokoonpano-ongelmineen. Siihen nähden tilanne on hyvä, vaikkei pistemäärä olekaan se, mitä ajattelimme kauden alussa. Ihan aikataulussa tässä silti ollaan, Lindström summaa.

Niklas Myllynen on saanut maalillaan tukea koko joukkueelta. ”Meillä on hyvistä yksilöistä koostuva yhtenäinen joukkue, joka on pystynyt taistelemaan pisteistä kokoonpanosta riippumatta”, valmentaja Osmo Lindström kehaisee.

Runkosarja on vuodenvaihteessa hieman yli puolivälin; viimeiset ottelut ennen pudotuspelejä pelataan helmikuun puolivälin jälkeen. Kaksi ensimmäistä joukkuetta selvittää tiensä suoraan pudotuspelien toiselle kierrokselle, ja Eagles aikoo olla niistä toinen.

– Jaossa on nyt tosi tärkeitä pisteitä: monen vielä kohdattavan joukkueen kanssa kuljemme lähes samoissa pisteissä.

Eagles-puolustus joutuu toteamaan, että kiekko on maalissa – vastustajan pään kautta kimmonneena. Kakkosdivisioonassa peleissä sattuu ja tapahtuu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?