Rahoituksen viivästyminen lykkää hankkeita

Maaseutupuiston rakentaminen alkoi vuonna 2013 vierasvenesatamasta ja Kostian muistomerkiltä. Sami Lappalainen Tampereen Puutarha-Center Oy:stä tiivisti maata vierasvenelaiturin edustalla, johon tehtiin betonikiveys.

Pälkäne toivoo saavansa ensi vuonna Pirkan Helmi ry:n kautta rahoitusta maaseutupuiston rakentamiseen. Hanke saatiin alulle Kostianvirran taistelun juhlavuonna 2013, mutta sen jälkeen ei ole tapahtunut mitään.

Maaseutupuiston reitit kulkevat Paavolanharjun asuinalueelta Mallasveden rantoja pitkin Syrjänharjun poluille. Matkalle mahtuu upeita maisemia sekä historia- ja luontokohteita.

Myöskään Sappeen–Laipanmaan maastopyöräilyreittihanke ei ole edennyt. Sen toteuttamista ja rahoitushakemusta harkitaan myöhemmin uudestaan.

Matkailun yhteistyöhön ja yhteismarkkinointiin on saatu vauhtia, mutta sen rahoitus on vasta tulossa Ely-keskuksen viivästyksen vuoksi.

Pälkäneen kunnanhallitus hyväksyi tämän vuoden budjettiin muutoksen, jossa poistettiin kolmeen hankkeeseen toivottu 120 000 euron ulkopuolinen rahoitus. Tero Ahlqvist (ps) kyseli, eikö kehittämis- ja elinkeinopalvelut voi siirtää määrärahoja hankkeelta toiselle, kun toivottua avustusta ei ole saatu.

– Mihin rahat on käytetty, jos tuloista jää saamatta 120 000 euroa, mutta menobudjettiin ei ole ehdotettu ylityksiä eikä alituksia, Ahlqvist kyseli.

Elinkeinoasiamies Jaana Koivisto-Virtanen kertoi, etteivät kehittämis- ja elinkeinopalvelut ole päätymässä 120 000 euroa vaan noin 4000 euroa miinukselle.

Rainer Zeitlin (kok) kiitteli elinkeinoasiamiehen tekemää työtä budjettikäsittelyn yhteydessä. Hänen mielestään kunta on aktivoitunut elinkeinojen edistämisessä ja Koivisto-Virtasen toiminut ansiokkaasti sekä olemassa olevien että aloittavien yrittäjien parissa.

Elinkeinoasiamies Jaana Koivisto-Virtanen (vasemmalla) kertoi, ettei kehittämis- ja elinkeinopalveluiden budjetti ylity kuin muutamalla tuhannella eurolla, sillä hankkeet eivät ole edenneet, kun niihin ei ole saatu rahaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?