Seurakunta juhlistaa uusia jäseniään

Kaste liittää kastetun Jeesuksen yhteyteen. Kun seurakuntaan liittyy uusi jäsen kasteen kautta, yhteisö kasvaa. Kangasalan seurakunta kiittää jokaisesta uudesta jäsenestään ja haluaa juhlia yhdessä kastettujen kanssa.

– Uusi seurakunnan jäsen on tärkeä osa seurakuntayhteisöämme. Kaste on lahja ja sitä on syytä juhlia, iloitsee kirkkoherra Seppo Jarva.

Seurakunnan juhlavuonna 2017 otetaan käyttöön kastepuu. Seurakunnan jäseneksi kasteen kautta liitetty uusi jäsen saa oman nimikkolehden Kangasalan kirkon kastepuuhun. Kirkossa esillä oleva puu kertoo kasvavasta seurakuntayhteisöstä. Samalla se muistuttaa seurakuntalaisia kiittämään jokaisesta uudesta seurakunnan jäsenestä sekä kehottaa rukoilemaan heidän puolestaan.

Kastepuukäytäntö on Kangasalla uusi. Seurakunnan kastepuu otetaan käyttöön sunnuntaina 8. tammikuuta kello 10 Kangasalan kirkossa, jolloin pyhän teemana on ”Kasteen lahja”. Kastepuukäytäntö jää elämään myös juhlavuoden jälkeen, sillä puu kartuttaa lehtiään aina kastettujen kirkkopyhästä seuraavan vuoden kastettujen kirkkopyhään saakka.

Kastepuun on valmistanut Suomalainen Lovi Oy, ja osa puiden tuotosta käytetään avustuksena maailman kuivuus-, tulva- ja eroosioalueille.

Maksuton juhlatila

Kangasalan seurakunta tarjoaa vuonna 2017 jokaiselle kasteen kautta Kangasalan seurakunnan uudeksi jäseneksi liitetylle juhlatilan maksutta.

– Tämä tarkoittaa sitä, että kastejuhlaa varten voi halutessaan varata seurakuntakodin tai Kahvila Seurahuoneen kuluitta juhlakäyttöön. Varaukset tehdään kirkkoherranvirastosta, sanoo Jarva.

Kasteen lisäksi vuonna 2017 Kangasalan seurakunta juhlistaa 650-vuotista historiaansa, 250-vuotiasta kirkkoa, osallistuu Reformaatio 500-vuotta -merkkivuoden viettoon sekä on mukana 100-vuotiaan Suomen yhteisessä juhlassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?