”Tehkää toimitukset niin kuin tekisitte ne viimeistä kertaa”

Esko Koskenvesa on kuollut

Esko Koskenvesa menehtyi tiistaina 3. tammikuuta 78 vuoden iässä.

”Tehkää toimitukset niin kuin tekisitte ne viimeistä kertaa. Se ei ole mitään keikan heittämistä”, eräs Esko Koskenvesan entinen oppilas muisteli tiistaina edesmenneen professorin opetusta.

Muistoja kiiri eri puolilta maata, sillä Koskenvesa ehti vaikuttaa moneen tulevaan pappiin ja uskonnon opettajaan johtaessaan käytännöllisen teologian laitosta Helsingissä.

Luopioisten Holjaan eläkepäivien viettoon asettunut professori tarttui kotiseudun asioihin samalla osaamisella ja tarmolla, jolla hän hoiti kaikkea muutakin. Pikkupojan uteliaisuudella ja innolla uuteen perehtynyt Koskenvesa suolsi aloitteita ja tarttui asioihin sekä kunnan että seurakunnan luottamushenkilönä. Idearikas mies toimi myös muun muassa kotiseutuyhdistys Kukkia-seuran puheenjohtajana.

Viime vuosia varjostanut Alzheimerin tauti muutti Koskenvesan huumorin entistä viiltävämmäksi. Marraskuussa 2015 sattunut kaatumistapaus aiheutti aivoverenvuodon, josta Koskenvesa ei enää toipunut.

Joulun alla sairaalaan joutunut kotiseutumies sai ennen vuodenvaihdetta aivoinfarktin, joka halvaannutti toisen puolen kehosta. Sen jälkeen hän ei enää tullut tajuihinsa, vaan nukkui pois tiistaina 3.1.

78 vuoden iässä kuollut Koskenvesa siunataan lauantaina 21.1. kello 13 Luopioisten kirkossa.

 

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?

Yksi kommentti

  1. Juha Lankinen

    Niin olisin toivonut hieman ylistyksellisempää päätöstä kunnioitetun ajattelijan elämään.

    Vastaa

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>