Majatalo: Majoitustoiminnan pyörittäminen vaatii tiiviimpää läsnäoloa

Willa Pintele etsii uutta yrittäjää

Matti-Pekka Falck esitteli viime syksynä pälkäneläisyrittäjille Willa Pinteleen Vaarin Baaria.

Matti-Pekka Falck on remontoinut Willa Pinteleen perusteellisesti 15 vuoden aikana.

Kaitamossa sijaitsevalle Willa Pinteleelle etsitään uutta yrittäjää. Juhlataloa 15 vuoden ajan vetänyt Matti-Pekka Falck keskittyy jatkossa koneurakointiin ja laatuheinän tuotantoon.

– Aika ei millään riitä Willa Pinteleen kehittämiseen.

Juhla- ja yritystilaisuuksien lisäksi seudulla olisi kysyntää majatalolle. Majoitustoiminnan pyörittäminen vaatisi kuitenkin tiiviimpää läsnäoloa.

– Bed and breakfast -tyylinen majatalo pyörisi parhaiten paikallisin voimin. Siksi etsin yrittäjää ensisijaisesti lähiseudulta, Falck kertoo.

Hän ei ole myymässä Pinteleen rannalla sijaitsevaa juhlataloa, vaan vuokraamassa majoitus- ja juhlatalotoiminnan. Uusi yrittäjä pääsee aloittamaan tyhjältä pöydältä, sillä myös keittiötoiminnan vuokrasopimus päättyy vuodenvaihteessa.

Willa Pinteleessä on ammattitason keittiö, jossa on valmistettu herkkuja sekä omiin että muualla pidettäviin juhla- ja yritystilaisuuksiin. Keittiötä ja pitopalvelua pyöritti kangasalalainen Heikki Ahopelto, kunnes lähiruokaguru siirtyi Saarioisten palvelukseen. Sen jälkeen keittiömestarina jatkanut Terttu Ilonen keskittyy nyt Kangasala-talon ravintolapalveluihin.

 

750 neliömetriä monessa rakennuksessa

Kaitamossa hämäläisen maaseutumaiseman keskellä sijaitseva Willa Pintele on sekoitus modernia, rustiikkia ja uusklassismin loistoa.

Laatuheinää hevostalleille kauppaava Matti-Pekka Falck on jo ehtinyt markkinoida Willa Pintelettä ratsastuksen harrastajille, sillä vierestä löytyvät upeat maastot vaellusratsastukseen.

– Sadan hehtaarin metsissä on valmiina reitit, taukopaikat ja huussit.

Falck kunnosti Willa Pinteleen rakennukset perusteellisesti vajaat 15 vuotta sitten. Kolme vuotta sitten päärakennuksessa tehtiin vielä sisäremontti.

Willa Pinteleessä on tilaa yhteensä reilut 750 neliömetriä. Päärakennuksen alakerrassa on keittiön lisäksi juhlasali ja kabinetti, joihin mahtuu yhteensä 40 vierasta. Lisäksi yläkerrasta löytyy 20 hengen kabinetti. Aitoista löytyy majoitustilaa 16 hengelle ja erillisestä Pikkupirtistä kolmelle.

– Lisää majoitustilaa saa helposti päätalon yläkertaan, ja silloin peripaikkoja olisi kolmisenkymmentä, Falck laskee.

Pihan tunnelmallinen Waarin baari palvelee etenkin häissä ja muissa kesäjuhlissa. Pinteleen rannan saunakylässä on tavallinen ja savusauna sekä palju ja grillikota.

Willa Pintele sijaitsee Pinteleen maisemissa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?