Kastepuu otettiin käyttöön

”Minä olen viinipuu ja te olette oksat”, sanoo Herra. Kaste liittää meidät Jeesuksen yhteyteen Jumalan lapsiksi, totesi pastori Heikki Repo kastepuun vierellä. Kuva: Tiina Mylläri

Kastepuun on valmistanut suomalainen Lovi Oy ja osa puiden tuotosta käytetään avustuksena
maailman kuivuus-, tulva- ja eroosioalueille. Kastelehden vihreä väri symboloi kasvua ja uutta elämää. Kuva: Tiina Mylläri

Viime sunnuntain jumalanpalveluksessa otettiin käyttöön Kangasalan seurakunnan kastepuu, johon jokainen seurakunnan jäseneksi kasteen kautta liitetty saa oman lehden. Lehtien vihreä väri symboloi uutta elämää ja kasvua. Kirkossa esillä oleva puu kertoo kasvavasta seurakuntayhteisöstä. Samalla se muistuttaa seurakuntalaisia kiittämään uusista seurakunnan jäsenistä ja rukoilemaan heidän puolestaan.

Kastepuita on käytössä eri puolilla Suomea, mutta Kangasalla käytäntö on uusi. Puu kasvattaa lehtiään jatkossa aina kastettujen kirkkopyhästä seuraavan vuoden kastettujen kirkkopyhään saakka ja puu on esillä pysyvästi kirkkosalissa. Kasteperheillä tai kastetuilla itsellään on mahdollisuus kiinnittää oma nimikkolehti puuhun. Kun puu tyhjennetään vuoden päätteeksi, voi lehden hakea itselleen muistoksi kasteesta ja seurakuntayhteydestä.

Tiina Mylläri

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?