Keskuskentän seutua halutaan asunnoille

Kangasalan keskustaan Vesaniemen uimarannan läheisyyteen Urheilutien varteen lähdetään kaavoittamaan pääasiassa lapsiperheille suunnattuja pientaloja. Työikäisten saamisella keskusta-alueelle havitellaan keskustan palvelujen monipuolistumista. Rakentamisen arvioidaan alkavan aikaisintaan vuonna 2019.

Alueen kehittämisestä kerätään helmikuussa ideoita erillisellä asukastyöpajalla.

Kunnan kaavoituksen mukaan suunnittelun tavoitteena on sijoittaa alueelle pääosin kapeita niin sanottuja kaupunkipientalotontteja. Samalla Vesaniemestä halutaan kehittää entistä enemmän toimintaa tarjoava keskus, joka voisi sisältää esimerkiksi retkiluisteluradan, välinevuokrausta ja ravintolan. Kaavan tavoitteissa on myös reittien ja puistojen parantaminen: kaava-alueen läpi järjestetään ulkoilureitti Kuohunharjun suunnasta Ukkijärvelle.

Muutos alueella tulee olemaan merkittävä, kun julkisessa käytössä olevat alueet muuttuvat pientaloiksi. Nykyisille virastoille ja päiväkodille etsitään uutta paikkaa, ja tämän onnistuminen vaikuttaa olennaisesti suunnitelmien toteutusaikatauluihin. Uusi urheilukenttä voitaisiin rakentaa Pikkolaan, jonne myös jääkiekkokaukalo palaisi; niin sanotun keskuskentän kaukalo siirrettiin alun perin pois Pikkolasta nykyisen lukion rakentamisen vuoksi.

– Otan mielelläni vastaan kaikenlaisia ideoita Vesaniemen ja kaava-alueen kehittämiseksi, sanoo suunnitteluarkkitehti Susanna Virjo.

Palautetta on mahdollista antaa myös suunnittelutyön kuluessa myöhemmin. Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa käsitellään kaavoituslautakunnassa ensi viikon tiistaina 24. tammikuuta. Suunnitelmaluonnoksia uskotaan olevan esittelyvalmiina vielä kevään aikana.

Urheilutien ottamisesta nykyistä enemmän asumiskäyttöön keskusteltiin aina valtuustotasolla asti jo keskustan osayleiskaavan laadinnan yhteydessä joitakin vuosia sitten.

Urheilutien kaavaa-alueen rajaus ilmakuvasta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?