RaLu: Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue testasi joulutauolla tasoaan

B-tytöt voittivat YMCA Cupin

Jaana Järvinen kunnostautui etenkin levypallojen kahmijana.

B-tyttöjen syksyisissä SM-karsinnoissa valtakunnallista sarjapaikkaa tavoitellut Pälkäneen ja Raholan yhteisjoukkue kärsi kehnosta arpaonnesta ja jäi alueelliseen ykkösdivisioonaan. Se oli suuri pettymys joukkueelle, joka viime vuonna eteni C-tyttöjen SM-sarjan lopputurnaukseen saakka. Pelkona oli, että puolivaloilla hoituvat aluesarjapelit laskisivat tekemisen tasoa ja katkaisisivat lupaavan kehityksen.

Syksyn kaikki aluesarjapelit voittanut RaLu on kuitenkin treenannut hyvin. Joulutauolla joukkue testasi tasoaan SM-sarjan ja valtakunnallisen ykkösdivarin joukkueita vastaan.

Erinomaisesti sujuneet ottelut todistivat, että joukkue pelaa väärässä sarjassa. RaLu voitti mennen tullen ykkösdivisioonajoukkueet, eikä pudonnut edes SM-sarjassa pelaavien maajoukkuepelaajien kyydistä.

Hyvät harjoitusturnaukset kasvattivat sekä pelaajien että valmentajien luottamusta siihen, että helpommassakin sarjassa voi kehittyä, kunhan taso pidetään treeneissä riittävän korkealla.

– Olemme saaneet ajettua tärkeitä asioita sisään syksyn aikana. Vaikka pelaamme hitaammassa sarjassa, pelinopeutta on saatu nostettua. Joukkue alkaa olla fyysisesti tosi vahva ja juoksuvoimainen. Heittoprosentti on noussut kauttaaltaan, valmentaja Tomi Ingman erittelee treenipelien antia.

Hän on pistänyt heiton kehittymisen merkille jo harjoituksissa, mutta kovat harjoituspelit osoittivat, että heitto kulkee myös tositilanteessa.

– Pelaajat pelaavat vahvuuksillaan. Vahvat ajajat ajavat ja hyvät heittäjät tykittävät pisteitä. Mutta enää ei pusketa mahdottomiin paikkoihin tai yritetä epätoivoisia ratkaisuja.

 

Turnausvoitto Helsingistä

RaLu kohtasi joulun alla Helsingin NMKY:n järjestämässä YMCA Cupissa kaksi Namikan joukkuetta ja valtakunnallisessa ykkösdivarissa pelaavan Hyvinkään Ponnistuksen.

HNMKY on B-tyttöikäluokan kärkiseuroja Suomessa. Se voitti viime vuonna C-tyttöjen Suomen mestaruuden ja on tällä hetkellä kolmantena B-tyttöjen SM-sarjassa. Turnausta varten isäntäjoukkue oli jakanut SM-sarjan ja 1.divisioonan pelaajat kahteen tasavahvaan joukkueeseen. RaLu onnistui kukistamaan näistä toisen lukemin 47–36, mutta toinen ottelu päättyi 47–52 jatkoaikatappioon.

Hyvinkää sen sijaan jäi 61 pisteen erolla RaLu:n jalkoihin. Lopulta RaLu juhli piste-eron turvin turnauksen voittoa.

Yhteisjoukkueen pälkäneläiset runkopelaajat Hanna Hirvonen, Roosa Taipale ja Emilia Ingman esittivät hyviä otteita kovien vastustajien puristuksessa. Pälkäneläisittäin parhaan turnauksen pelasi Jaana Järvinen, joka oli erityisen vahva levypalloissa.

RaLu kohtasi joulutauolla myös kaksi Orimattilan Jymyn joukkuetta. B-tyttöjen valtakunnallisessa ykkösdivisioonassa vain yhden pelin hävinnyt Jymy kaatui 30 pisteen turvin ja vuotta nuorempi joukkue reilulla 50 pisteellä. Orimattilassa RaLua vahvistivat Järvisen lisäksi myös Helmi Raivio ja Ida Östring. Kolmikko pärjäsi mainiosti.

Kevään sarjapelit RaLu aloitti Loimaalla. Odotettavissa oli hyvä vastus, sillä loimaalaiset sijoittuivat syksyn sarjassa kolmansiksi. Ottelu oli kuitenkin epätasainen kissa ja hiiri -leikki. Isompi ja taitavampi RaLu yritti pitää kovaa tempoa, mutta pienikokoiset loimaalaiset vetäytyivät korille sumppupuolustukseen. Tuomari helpotti puolustustehtävää, eikä viheltänyt kolmen sekunnin virheitä, vaikka pahimmillaan koko Loimaan viisikko makasi korin alla.

Passiivinen puolustus ei enää horjuta RaLua, sillä joukkueesta löytyy pelaajia, jotka pystyvät repimään levypalloja käsiviidakon keskeltä ja heittäjiä, jotka upottavat vähän kauempaakin. Loimaalla vieraat heittivät kahdeksan kolmosta. Ottelu päättyi RaLun 76–28 voittoon.

Tiistaina 24.1. RaLu kohtaa sarjan kovimman vastustajan Forssan. Ottelu alkaa Tesoman palloiluhallissa kello 18.

Ida Östring kuritti Orimattilaa joulutauon treenipeleissä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?