Rempseää meininkiä Luopioisten Ikäpisteellä

Lea ja Erkki Jaakola viihtyvät Luopioisten Ikäpisteellä joka toinen keskiviikko.

Rautajärveläiset Erkki ja Lea Jaakola ovat olleet Luopioisten Ikäpisteen uskollisia kävijöitä toiminnan alusta saakka. Ikäpisteen toiminta on kunnan ja yhdistysten yhteistyössä järjestämää avointa toimintaa  ikäihmisille niin Luopioisissa kuin Onkkaalassakin. Luopioisten Ikäpiste kokoontuu Seuratalolla parillisten viikkojen keskiviikkoina, ja ohjelmaan kuuluu jumpan ja vaihtuvan muun ohjelman lisäksi kahvit vapaaehtoisen maksun hinnalla.

– Tänne on niin mukava tulla, kun on tuttua juttuseuraa kahvikupposen ääressä ja sopivan rempseä meininki, ollaan oikein jääty tähän koukkuun, naurahtaa Lea Jaakola.

– Kaikkein parasta on tehokas jumppatuokio ja mukavat ohjaajat; kaikki sujuu mukavasti alusta loppuun, kun on oman kylän ihmisiä järjestämässä toimintaa, lisää Jaakola.

Monipuolista ohjelmaa

Ikäpisteen ohjelmaan kuuluu vanhustyön fysioterapeutin ohjaama jumppatuokio.

– Täällä Luopioisten Ikäpisteellä on oikein reipasta porukkaa, heidän kanssaan ollaan kokeiltu erilaisia harjoituksia välillä istuen, välillä seisten ja välillä esimerkiksi jumppakuminauhoja käyttäen, kertoo fysioterapeutti Heli Hänninen.

Jumpan lisäksi Ikäpisteellä järjestetään mielenkiintoista ohjelmaa kävijöiden mieltymysten mukaan. Lea Jaakolan mukaan ohjelma on ollut niin monipuolista, että ei heti tule mieleen, mitä muuta voisi vielä toivoakaan.

– Ollaan opittu paljon uutta, esimerkiksi apuväline-esittely oli mielenkiintoinen, samoin vanhat kotiseudun valokuvat herättivät keskustelua, ja tänään Kukkian Kädentaitajien Jaana Hokkanen oli kertomassa lasihelmien valmistuksesta, kertoo Jaakola.

Kimppakyydillä Ikäpisteelle

Jaakolat kulkevat Seuratalolle omalla autolla.

– Vielä tuo Erkki ajaa autoa, ja tarpeen mukaan järjestyy kimppakyyditkin Rautajärveltä, kun meitä kävijöitä on siltä suunnalta useampia.

– Seuratalolla on mahtavat tilat Ikäpiste-toiminnan järjestämiselle, mutta lisääkin mahtuisi, toteaa Jaakola. Fysioterapeutti Hännisen mukaan kävijämäärä on viime aikoina tippunut noin 10-15 kävijään, kun se aikaisemmin on ollut kaksikymmentäkin.

– Toivotaan, että saadaan toimintaan taas pieni piristysruiske, kun mennään kohti valoisampia päiviä.

Ikäpisteiden toimintaan ovat tervetulleita niin uudet kuin vanhatkin kävijät. Luopioisten Ikäpiste kokoontuu Seuratalolla parillisten viikkojen keskiviikkoina kello 9 alkaen, ja Onkkaalan Ikäpiste Perhekeskus Pirtillä tiistaisin kello 9 31.1. alkaen.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?