Karavaanarialue mietityttää Kangasalla

Kangasalan elinkeinojohtaja Lasse Silván toivoo ajatuksen karavaanarikeitaan sijoittumisesta Kaivannon sairaalan alueelle jalostuvan vielä enemmän matkailua tukevaksi ja työpaikkoja tarjoavaksi kokonaisuudeksi.

– Kysyntää leirintäalueelle täällä päässä varmasti on, mutta näen potentiaalia vielä parempaan, hän tuumaa.

Silván muistuttaa, että esimerkiksi Kisarannan kehittäminen kulkee osin käsi kädessä Kaivannon kanssa.

– Jos Kaivantoon tulisi majoituspalveluita, niitä tuskin olisi Kisarantaan mielekästä rakentaa. Kisarannan kanssa on tarkoitus edetä avoimeen ideakilpailuun ja löytää aktiivinen toimija kehittämään aluetta yhteistyössä kunnan kanssa. Alueelle voisi tulla vaikka saunakeskus kokoustiloineen tai teemapuisto, ja tanssilavan kohtaloa on tarkoitus miettiä pitkällä aikavälillä. Korvat höröllään kuuntelemme hyviä ideoita.

Kisarannasta Vehoniemeen ulottuvan vyöhykkeen tulevaisuuden näkymiä on luonnosteltu jo viime vuonna kunnan elinkeinotoimessa yhdessä alueen yrittäjien kanssa erillisissä työpajoissa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin omistamaa Kaivantoa on väläytetty sijoituspaikaksi karavaanarien leirintäalueelle, joka toimii nykyisin Maisansalossa Tampereen Teiskossa. Kyseinen alue vapautuisi golfkentälle, johon Tampereen kaupunki sijoittaisi nykyisin Ruotulassa toimivan Tammer-Golfin asuinrakentamisen tieltä. Kaupungin vuokramaalla toimiva golfseura on ilmoittanut vastustavansa suunnitelmia uuden PGA-tason kentän rakentamisesta Maisansaloon ja sitoutuneensa aiemmin kaupungin kanssa tehtyyn linjaukseen, jossa Ruotulaan tuodaan asutusta maltillisesti kentän toiminnan vaarantumatta.

Suunnitelmien takana olevan kiinteistökehitysyhtiön Amodus Oy:n toimitusjohtaja Jukka Mäkelä arvioi tavoitteita Kaivannossa yhdensuuntaiseksi Kangasalan kunnan kanssa.

– Alueelle olisi toivottavaa saada esimerkiksi ravintolapalveluita ja majoituskapasiteettia. Mitä kaikkia palveluja voisi rakentua, on vielä avoinna, hän sanoo.

Amodus aikoo jatkaa neuvotteluja PSHP:n kanssa kevään aikana. Nykyisin Kaivannon sairaalan alue on kaavoitettu sairaalakäyttöön, ja mikä tahansa muu toiminta vaatii kaavamuutoksen tekemistä. Kaavoituksesta vastaa Kangasalan kunta.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?