Luja-Lukko: Viron jätti on pudottamassa pälkäneläiset jo toisena vuonna nousukamppailusta

Aleknavitsjusille ei löydy pysäyttäjää

Andrus Aleknavitsjus ratkaisi viime vuonna nelosdivarin voiton Valkeakosken Hakalle, mutta siirtyi sitten Viialaan voidakseen jatkaa korttelikoriksessa. Tällä kaudella Viron jätti on johdattanut viialalaiset kahteen voittoon Luja-Lukosta. Miehellä on mittaa sen verran, että vastustajan pisimmätkin miehet saavat ponnistaa korkealle ohittaakseen puolustajan käden.

Pälkäneen Luja-Lukon koripallomiehet tarvitsevat keväällä muiden apua, mikäli mielivät nousta kolmosdivisioonaan. Lohkon kärkipaikka näyttää ratkenneen, sillä Vammalan Seudun Voima etenee voitosta voittoon. Viialan Viri nousi Luja-Lukon edelle nousukarsijan paikalle, kun se kukisti pälkäneläiset jo toisen kerran tämän kauden aikana. Virin ainoa tappio on tullut Vammalalle, Pälkäne on hävinnyt molemmille kärkijoukkueille.

Viiala haki perjantaina yhteiskoululta voiton alasarjojen ykköstykin avulla. Virolainen Andrus Aleknavitsjus heitti 46 pistettä eli lähes kaksi kolmasosaa joukkueensa kokonaissaldosta. Kotijoukkueelta ei löytynyt Aleknavitsjusille pysäyttäjää, mutta Jussi Jokinen (30 pistettä) ja Jaakko Saukkonen (24) häärivät kentän toisessa päässä sen verran tehokkaasti, että pälkäneläiset pysyivät loppuhetkille saakka voittokamppailussa mukana.

Lopussa Luja-Lukon tunteet ryöpsähtivät sen verran yli, että Viiala pääsi rokottamaan teknisistä virheistä ja ylimääräisistä hyökkäysvuoroista. Viri vei tiukan ja tasaisen kärkikamppailun viiden pisteen turvin.

 

Miehet. 4. divisioona

Luja-Lukko – Viialan Viri 74–79

 

Sarjatilanne

VsV 9 9 0 700-470 18
ViiVi 7 6 1 566-440 12
PäLuLu 9 6 3 678-587 12
TaNMKY 8 5 3 616-502 10
VehU 8 4 4 476-491 8
MAS 8 3 5 477-555 6
Pyrsä 9 2 7 495-650 4
PisTa 9 2 7 504-609 4
ERP 9 1 8 486-694 2

 

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>