Nuorisotyö: Wauto nähdään Kangasalla ensi syksynä

Walkers-auto kurvaa kohtaamaan nuoria

Wauto ajelee Kangasalla ensi syksynä syys -ja lokakuussa.

Nuoret liikkuvat ja kokoontuvat laajoilla alueilla, ja siksi liikkuvalle nuorisotyölle on tarve. Pyörien päällä kulkeva kohtaamispaikka Walkers-auto vahvistaa nuorisotyötä tämän vuoden aikana Tampereen kaupunkiseudun alueella.

Aseman Lapset ry:n Walkers-auto eli Wauto on matkailuautosta nuorten kohtaamispaikaksi muutettu menopeli, joka toimii haja-asutus- ja kuntaliitosalueilla. Yhteistyö Tampereen kaupunkiseudulla lähti liikkeelle seutukunnallisen nuorisotyön yhteistyöstä ja koordinaattori Elina Mäen aloitteesta.

– Kaupunkiseudun nuorisotoiminnan yhtenä isona tavoitteena on palveluiden saavutettavuus. Liikkuvan kohtaamispaikan avulla tavoitetaan myös niitä nuoria, jotka eivät käytä aktiivisesti jo tarjolla olevia palveluita, koordinaattori Elina Mäki sanoo.

Wauto aloittaa toimintansa Lempäälässä tulevana perjantaina. Vuoden 2017 aikana Wauto tulee liikkumaan osana kuntien nuorisotyötä kahden kuukauden jaksoissa Vesilahdessa, Nokialla, Kangasalla, Orivedellä sekä Tampereella. Lisäksi kesäkaudella Wauto toimii Hämeenkyrön ja Ylöjärven alueella, ja toiminnasta vastaa silloin Kyröskosken Setlementti. Kangasalla Wauto on ensi syksynä syys- ja lokakuun ajan.

– Alustavasti on suunniteltu, että auto liikkuu Kangasalla kolmena tai neljänä päivänä viikossa, ja Orivedellä se poikkeaa kerran viikossa. Tarkempi suunnitelma auton kulkureitistä tehdään kesän aikana. Kangasalla Wauto-projekti toteutetaan kunnan vapaa-aikapalveluiden ja seurakunnan yhteistyönä, Kangasalan kunnan vapaa-aikakoordinaattori Asko Koskinen kertoo.

Wauto toimii valtakunnallisesti tunnetun Walkers-toiminnan periaattein. Aiemmin Tampereen seudulla Walkers-kahvila on toiminut Lempäälässä vuodesta 1998, ja nyt myös naapurikunnat pääsevät kokeilemaan työmuodon liikkuvaa versiota.

Aseman Lapset ry:n koordinoimaa Wauto-toimintaa on toteutettu Opetus- ja kulttuuriministeriön osittaisrahoituksella syksystä 2015 lähtien muun muassa Salossa, Kuusamon Rukalla, Oulussa ja Jyväskylässä.

Wauton liikkeitä voi seurata myös Facebookissa: facebook.com/autowauto.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?