Etsinnässä paras kotiseutukirja

Kotiseutuliitto etsii Suomen parasta kotiseutukirjaa. Suomen Kotiseutuliiton jakama tunnustus kannustaa kotiseutukirjojen tekijöitä ja tuo näkyvyyttä hyvälle kotiseutukirjallisuudelle. Vuoden kotiseututeos -kilpailuun voi osallistua kirja, joka on julkaistu palkitsemisvuonna tai sitä edeltävänä vuonna. Kirja tulee toimittaa ehdotuslomakkeen kanssa Kotiseutuliiton toimistoon 31. toukokuuta mennessä. Ehdotuslomakkeen voi tulostaa liiton kotisivuilta osoitteesta www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/palkinnot/vuoden-kotiseututeos.

Historioitsija Teemu Keskisarja valitsee voittajateoksen Suomen Kotiseutuliiton nimittämän palkintoraadin valikoimista finalisteista. Finalistit valitaan vertailemalla ehdolla olevien teosten ulkoasua, kuvatarjontaa, taittoa, viimeistelyä, tekstien loogisuutta sekä miten sisältöaines on valittu ja toimitettu. Valintaan vaikuttaa myös tarjotun tiedon yleistettävyys sekä se, miten sisältö sijoitetaan laajempiin kokonaisuuksiin.

Vuoden kotiseututeos julkistetaan Turun kansainvälisillä Kirjamessuilla lokakuun alussa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?