Lastenlinnan ”satumetsä” haluttaisiin suojella

Pälkäne aloitti viime kesänä Lastenlinnan metsän kaavoituksen. Osa Lahdentien ja Kangaspolun väliin jäävästä alueesta on aikanaan kaavoitettu teollisuusalueeksi, osa on metsämaata. 11,35 hehtaarin kokoiselle alueelle aiotaan kaavoittaa luonnonläheisiä ja viihtyisiä pientalotontteja. Sen laidalle rakennetaan parhaillaan Attendon palvelutaloa.

Nyt Suomen luonnonsuojeluliiton Pälkäneen seutu ry esittää alueen suojelemista. Ympäristöyhdistys on tarttunut Paul Tiililän Sydän-Hämeen Lehden mielipidepalstalla tekemään ehdotukseen.

”Esitämme, että kunta luopuisi kaavoitussuunnitelmasta ja rauhoittaisi alueen luonnonsuojelu- ja virkistysalueeksi Suomen 100-vuotisen itsenäisyyden kunniaksi”, yhdistys kirjoittaa tammikuun puolivälissä jätetyssä aloitteessaan.

Jylhiä havupuita kasvava metsäalue on suosittua virkistysaluetta. ”Tämä metsä on ollut kauan hakkaamatta, siellä on paljon kaatuneita puita, pystyyn kuolevia puita, on kosteikon tapaista, on suuria sammalpeitteisiä siirtolohkareita, ja vallitsee joskus melkein aavemainen satumetsän mystinen tunnelma”, Tiililä kuvasi joulun alla julkaistussa kirjoituksessaan,

Alueeseen tutustunut Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin sihteeri Juho Kytömäki katsoo Lastenlinnan metsän täyttävän erinomaisesti METSO-ohjelmassa asetetut laatuvaatimukset. Suomen luonnonsuojeluliiton Pälkäneen seutu ry uskoo, että itsenäisyyden juhlavuosi voisi edistää suojeluhankkeen etenemistä ja suojelukorvauksien saamista.

Yhdistys toivoo aloitteessaan, että kunta pidättyisi toistaiseksi metsänhoitotoimista ja jäädyttäisi kaavahankkeen. Lisäksi se ehdottaa suojelualueelle nimikilpailua, jonka pohjaesityksenä toimisi sen lempinimi Satumetsä.

Suomen luonnonsuojeluliiton Pälkäneen seutu ry toivoo suojelualoitteessaan, että kunta jäädyttäisi Lastenlinnan ”satumetsän” kaavahankkeen ja pidättyisi metsänhoitotoimista alueella.

 

 

 

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>