Reserviläiset: Talviliikuntapäivä ilman kilpailua kaikille

Omaan tahtiin – suksilla, kelkoilla tai kävellen

Helmikuun ensimmäisenä lauantaina on reippaan liikunnan ohella tarjolla tietoa kuvan Ilkka Naulapään ja muiden reserviläisten toiminnasta.

Ylös sohvilta ja liikkeelle raikkaaseen talviseen luontoon! Näin kuuluu Luopioisten reserviläisten kehotus kaikille, kun he tarjoavat kaikille avoimen ja maksuttoman liikuntapäivän lauantaina 4. helmikuuta. Tapahtuma käynnistyy kello 13 ja jatkuu aina kello 16 saakka.

Aitoon kuntoradan maastossa järjestettävä tempaus sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, sillä matkan pituuden, vauhdin ja etenemismuodon saa kukin valita itselleen sopivaksi. Tarjolla on kaksi hieman yli 2,5 kilometrin lenkkiä, joita voi kiertää yhden tai useamman kierroksen.

Toinen lenkeistä on hiihtäen kuljettava kuntorata, jolle on lumitilanteesta riippuen tehty vapaan ja perinteisen hiihdon baanat. Mikäli lumet hupenevat tyystin, voi tämänkin lenkin kiertää kävellen tai hölkäten.

Vaihtoehtoinen lenkki kulkee Maisentien, Urheilukentäntien, Kajantilantien ja Miemolantien kautta kylän keskustaan ja Kankaantietä pitkin takaisin lähtöpaikalle. Tämä merkitty reitti soveltuu niin kävellen kuin kelkallakin eteneville. Pienimpien rattaatkin etenevät sujuvasti auratulla tiellä.

–Kummankin reitin varrelta löytyy tehtävärasteja, joilla kysellään helppoja monivalintakysymyksiä liittyen Suomen historiaan ja maanpuolustukseen liittyviä asioita, kertoo reserviläisten puheenjohtaja Ilkka Naulapää.

Tapahtumakeskus on Maisentien varrella oleva kuntoradan lähtöpaikka ja siellä oleva laavu.

–Laavun edustalla roihuaa koko tapahtuman ajan nuotio, jolla voi paistaa omia makkaroita ja nauttia muita eväitä. Kuumat mehut tarjoamme kaikille lämmikkeeksi, Naulapää lupaa.

Reserviläisyhdistys järjestää tapahtumaa Suomen 100-vuotisjuhlien hengessä.

–Kilpailusta ei ole kysymys, vaan tärkeätä on raitis ilma ja liikkuminen. Haastamme myös paikallisia yrityksiä ja yhdistyksiä osallistumaan ja haastamaan toisiaan mukaan, kannustaa Naulapää, joka lupaa kiinnostuneille myös tietoa yhdistyksen toiminnasta.

Lisää tietoa ja päivityksiä löytyy Facebook-sivulta Luopioisten Reserviläiset ry.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?