157 päivän laskettelukausi

– Kausikorttilaiset saavat rahoille vastinetta, sillä kaudesta tulee 157 päivän mittainen, Jouko Poukkanen sanoo.

Sappeen laskettelukaudesta tulee tänä vuonna 157 päivän mittainen. Ensimmäiset rinteet saatiin auki marraskuun puolivälissä isänpäivänä. Kausi päättyy pääsiäispäivänä huhtikuun puolivälissä. Lunta rinteissä riittäisi sen jälkeenkin, sillä tykkilumi kestää luonnonlunta paremmin sateita ja paisteita. Laskettelijat kuitenkin vaihtavat keväällä kesäisempiin harrastuksiin, ja siksi Sappeen rinteitäkin aletaan valmistella alamäkipyöräilykautta varten.

– Kaudesta tulee pitkä, ja kausikorttilaiset saavat rahoilleen vastiketta, Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen sanoo.

Alkukaudesta suuri osa etenkin iltakävijöistä on aktiiviharrastajia, mutta keväiset aurinkokelit tuovat satunnaisetkin kävijät rinteisiin. Säällä on suuri merkitys, vaikka se ei juuri rinneolosuhteisiin vaikutakaan.

– Jos omassa pihassa ei ole lunta, niin laskettelu ei tule samalla tavalla mieleen kuin kauniina talvipäivinä, Poukkanen sanoo.

Alkutalven pakkaspäivinä lumitykeillä syntyy tehokkaasti lunta, ja rinteet saadaan kuntoon ennen kuin suuret kävijämäärät löytävät mäkeen. Tänä talvena ensimmäisiä sesonkipäiviä oli loppiainen. Myös tammikuun aurinkoiset pikkupakkaspäivät ovat saaneet ihmisiä viikonloppuisin suksille ja laudoille.

Hissilippujen lisäksi myös majoitusta myydään kelien tahtiin.

– Lumisade saa puhelimen soimaan. Kevättalven aurinkoisia viikonloppuja ei myydä vesisateella, Poukkanen tietää.

Sappeen lumetustiimi tehtaili rinteisiin lumet jo alkutalvesta. Jouko Heinonen koputteli paukkupakkasessa kertyvää jäätä irti lumitykeistä.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?